ACTUALITATE 29 iulie 2010

La Sita Buzăului, pod nou de hramul Mănăstirii Schimbarea la Faţă

de Monica Vrânceanu | 629 vizualizări
Locuitorii comunei Sita Buzăului ar putea avea, până pe 6 august - de Hramul Mănăstirii Schimbarea la Faţă din comună, un nou pod în locul celui vechi, care făcea legătura între lăcaşul de cult şi restul comunei. Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a declarat că noul pod peste râul Buzău, pod care s-a rupt la începutul acestui an, va fi adus şi montat în zilele următoare, fiind realizat de către o firmă din Braşov. „Am reuşit construirea unui pod pe structură metalică, în vreme ce partea de rulare este din lemn gros de zece centimetri. Aceste componente au costat 75.000 de lei, dar ne-am înţeles cu firma să plătim deocamdată doar TVA-ul, urmând ca restul banilor să-i achităm în timp, când vom avea”, a spus Constantin Filofi.

Locuitorii comunei Sita Buzăului ar putea avea, până pe 6 august - de Hramul Mănăstirii Schimbarea la Faţă din comună, un nou pod în locul celui vechi, care făcea legătura între lăcaşul de cult şi restul comunei.

Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a declarat că noul pod peste râul Buzău, pod care s-a rupt la începutul acestui an, va fi adus şi montat în zilele următoare, fiind realizat de către o firmă din Braşov.

„Am reuşit construirea unui pod pe structură metalică, în vreme ce partea de rulare este din lemn gros de zece centimetri. Aceste componente au costat 75.000 de lei, dar ne-am înţeles cu firma să plătim deocamdată doar TVA-ul, urmând ca restul banilor să-i achităm în timp, când vom avea”, a spus Constantin Filofi.

Valoarea finală a podului lung de 43 de metri, care va cuprinde atât acces auto cât şi acces pietonal, precum şi balustrade, se va ridica în cele din urmă, inclusiv cu manopera, la 200.000 de lei. Noul pod va fi amplasat pe pilonii de beton ai vechiului pod, pentru aceştia existând o expertiză care certifică rezistenţa şi siguranţa.

Vechiul pod de peste râul Buzău avea o limită de greutate de 2,5 tone, pusă tocmai pentru că era şubred (a fost construit în 1993), însă un conducător auto nu a ţinut cont de avertisment şi a ajuns cu maşina direct în râu, în primăvara acestui an. Ruperea podului nu s-a soldat cu victime umane, însă podul a devenit inaccesibil. Din această cauză, accesul către Mănăstirea Schimbarea la Faţă şi un cătun de aproximativ zece gospodării se face acum pe un drum ocolitor destul de îngust care implică o distanţă de 1500 de metri faţă de centrul comunei Sita Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.