ACTUALITATE 19 noiembrie 2010

La Sfântu Gheorghe străzi canalizate şi schimbarea reţelei de apă

de Monica Vrânceanu | 394 vizualizări
Autorităţile locale din Sfântu-Gheorghe au recepţionat zece străzi pe care s-au finalizat lucrările de canalizare, încă trei urmând să fie finalizate în următoarea perioadă în vreme ce se lucrează la alte şapte, în dorinţa de a fi terminate în acest an. Primarul Antal Arpad a declarat că termenul de finalizare a acestor lucrări era stabilit pentru 2011, dar pentru că banii în acest sens au venit conform graficului se va reuşi

Autorităţile locale din Sfântu-Gheorghe au recepţionat zece străzi pe care s-au finalizat lucrările de canalizare, încă trei urmând să fie finalizate în următoarea perioadă în vreme ce se lucrează la alte şapte, în dorinţa de a fi terminate în acest an. Primarul Antal Arpad a declarat că termenul de finalizare a acestor lucrări era stabilit pentru 2011, dar pentru că banii în acest sens au venit conform graficului se va reuşi finalizarea tuturor lucrărilor în acest an.

„Există mai multe străzi din oraş pentru care termenul de execuţie este de 24 de luni, în vreme ce lucrările au fost iniţiate la începutul anului. Pentru că banii vin mai repede şi nu au fost dificultăţi la plată, le-am cerut constructorilor să finalizeze modernizările străzilor în acest an”, a declarat Antal.

Potrivit lui Antal, cele mai multe lucrări au cuprins o parte din străzile aparţinând zonelor vechi, în care nu a existat niciodată canalizare. Străzile au fost reabilitate şi modernizate prin crearea canalizării cu bani de la Ministerul Mediului, în acest sens cheltuindu-se 4,6 milioane de lei.

În acest context, Antal Arpad a declarat că recenta problemă ivită la una dintre conductele ce asigura apa pentru partea de sudvest a oraşului, care spărgându-se a lăsat 15.000 de persoane fără apă pentru două zile şi două nopţi, a întărit încă o dată faptul că reţeaua de apă trebuie refăcută. Primarul susţine că reţeaua este veche, construită în principal în perioada comunismului şi cuprinde elemente depăşite tehnic.

„Ţevile cuprinse în reţea sunt din azbest, un material care nu doar că provoacă pierderi enorme de apă dar nici măcar nu corespunde normelor europene. De aceea va trebui să înlocuim toată reţeaua - ţevi şi conducte, iar acest lucru va însemna un nou disconfort pentru locuitori“, a explicat Antal Arpad.

Acesta a precizat că există un proiect Postmediu în valoare de 36 de milioane de euro pentru modernizarea reţelei de alimentare cu apă a municipiului Sfântu Gherorghe, iar lucrările propriuzise pentru înlocuirea actualei reţele ar putea dura aproximativ patru ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.