ACTUALITATE 14 noiembrie 2013

La Sfântu Gheorghe se lucrează pe mai multe fronturi

de Székely Emőke | 107 vizualizări

Infrumuseteaza cu noi_Campania   2013_RGB

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că municipalitatea lucrează la foc continuu pentru a realiza obiectivele promise anul trecut. Primarul se arată mulțumit de ritmul lucrărilor, și spune că în multe cazuri acestea sunt efectuate prin forțe proprii și bani exclusiv locali.

Parcul industrial – în fază de licitație

Una dintre promisiunile făcute de Antal a fost construirea unui parc industrial la Sfântu Gheorghe. „Am semnat contractul de proiect pentru această construcție, însă în primă fază nicio firmă nu a câștigat licitația pentru că ofertele depuse nu au corespuns cerințelor formale. Acum am lansat o nouă licitație, și sper că de această dată va fi cu succes, iar în câteva săptămâni vom putea semna și contractul cu viitorul constructor” – a declarat primarul. Parcul industrial urmează să fie construit la Câmpul Frumos, și potrivit planurilor aici s-ar crea sute de locuri de muncă.

La stadionul mic se lucrează din bani proprii

Dat fiind faptul că Primăria Sfântu Gheorghe a avut încasări bune în acest an, au început şi lucrările de construire a unei baze sportive în locul fostului stadion mic din cartierul Simeria. Primarul spune că inițial și-au propus să înceapă lucrările în 2014, dar au reușit să aloce suma de 500.000 de lei în acest sens. „Sper ca până la sfârșitul anului această sumă să fie suplimentată, iar lucrările să continue” – spune Antal. Noul amplasament va fi construit în parteneriat cu Clubul Sportiv Școlar și va avea mai multe săli de antrenament, dar și o clădire administrativă. Lucrări în materie de sport se desfășoară și la Liceul „Berde Áron”. Aici a fost construită o sală de sport, iar Primăria va aloca bani pentru ca podeaua să fie conformă cerințelor sportivilor. „Planul prevede ca podeaua să fie similară cu cea de la Sala Sporturilor municipală, însă sportivii ne-au semnalat că acea podea nu este foarte bună și le afectează sănătatea picioarelor. Astfel, am decis să construim o podea așa cum își doresc sportivii” – a declarat edilul.

Șugaș Băi – loc de recreere

„Ne ținem de cuvânt și în ceea ce privește stațiunea Șugaș Băi. Dacă în urmă cu câțiva ani aceasta era în ruine, acum încet-încet capătă o față nouă. Ne-am propus ca din ruine să realizăm o comoară a orașului, și lucrările sunt deja terminate în proporție de 80-90%, iar la anul vor fi finalizate. Șugaș Băi este construită în primul rând pentru cei din Sfântu Gheorghe. Desigur, ne-am dori să avem și turiști străini, însă publicul țintă este în primul rând cel din Sfântu Gheorghe” – spune Antal Árpád. În ultimii ani la Șugaș Băi s-a construit un centru de tratament, mofeta a fost renovată, au fost amenajate pârtii de schi, un perete de escaladă, teren de tenis și altele.

Parcuri în lucrare

Primăria lucrează și la două parcuri din oraș. În Parcul Central echipa proprie a Primăriei lucrează la renovarea treptelor și la construirea unei rampe pentru scaunele rulante și cărucioarele pentru copii. De asemenea, muncitorii lucrează și la amenajarea Parcului „Turul” de la intersecția dintre străzile Kőrösi Csoma Sándor și Bisericii. Tot din surse proprii se efectuează și repararea treptelor din fața blocurilor. În oraș se lucrează și în materie de asfaltări. Pe străzile Romulus Cioflec și Pescarilor au fost construite două parcări, iar strada 1 Mai a fost asfaltată, aici urmează să fie vopsite marcajele rutiere. „Renovăm și străzile Vulturilor, Porumbeilor și Victor Babeș, iar pe strada Nicolae Bălcescu sper ca anul acesta să se toarne și stratul de uzură. De asemenea, ca în fiecare an înainte de iarnă, efectuăm și diferite lucrări de plombare, acestea se fac zilele acestea pe mai multe străzi din oraș” – spune Antal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.