ACTUALITATE 11 martie 2011

La Sfântu-Gheorghe, locuinţe ANL pe terenul MAI

de Monica Vrânceanu | 382 vizualizări
Cele 1,5 hectare de teren ale Ministerului Administrației și Internelor (MAI) din zona Jandarmeriei Sfântu Gheorghe, pe care începuse construirea unui nou sediu pentru Poliția județului, vor trece în proprietatea administrației locale. Consiliul Local (CL) a aprobat ieri semnarea unui protocol între Primăria Sfântu Gheorghe, MAI și Ministerul Dezvoltării, care prevede că terenul va fi predat către Agenția Națională de Locuințe

Cele 1,5 hectare de teren ale Ministerului Administrației și Internelor (MAI) din zona Jandarmeriei Sfântu Gheorghe, pe care începuse construirea unui nou sediu pentru Poliția județului, vor trece în proprietatea administrației locale. Consiliul Local (CL) a aprobat ieri semnarea unui protocol între Primăria Sfântu Gheorghe, MAI și Ministerul Dezvoltării, care prevede că terenul va fi predat către Agenția Națională de Locuințe (ANL) pentru construirea mai multor locuințe ce vor fi date procentual în folosința polițiștilor și a locuitorilor din oraș.

”Inițial s-a dorit construirea unui nou sediu pentru Poliție, după retrocedarea vechiului sediu. Discuțiile pentru preluarea terenului au fost inițiate pe vremea în care ministru era domnul Vasile Blaga și iată că s-au finalizat acum, în mandatul lui Traian Igaș. Trebuie să menționez că am avut un dialog permanent cu șeful Poliției din județul Covasna, Ioan Aron, care ne-a sprijinit în acest demers. Din punct de vedere juridic, sigur că va dura ani de zile până la realizarea unor construcții noi, însă dorim să construim acolo locuințe ANL pentru tineri, care vor fi împărțite în procent de 50% pentru tinerii din oraș și restul de 50% către diferitele structuri ale MAI”, a declarat Antal Arpad, menționând că informal au avut deja loc discuții ca de locuințe să poată beneficia inclusiv angajații Poliției Locale.

Primarul Antal Arpad s-a referit totodată și la Poligonul Păiuș, pentru care Primăria Sfântu- Gheorghe nu a semnat anul trecut actul de omologare, pe considerentul că acesta ar aduce deservicii comunității locale. Printre problemele prezentate de primar se numără faptul că o parte a terenului a aparținut Bisericii Reformate, în vreme ce utilizarea poligonului ar deranja înmormântările și ar face imposibilă extinderea Cimitirului comun al orașului. Primarul a mai arătat că s-a propus o soluție de compromis - mutarea Poligonului pe teritoriul municipiului sau în vecinătatea acestuia, astfel încât terenul actualului Poligon să poată fi utilizat de oraș - parte pentru extinderea Cimitirului, parte pentru diverse proiecte de dezvoltare.

”Cred că politica pe care am dus-o în ultimii ani la nivelul municipiului Sfântu-Gheorghe și a județului Covasna, o politică bazată pe dialog, pe respingerea extremismului și totodată pe o atitudine foarte fermă referitoare la interesele comunității și localității, începe să dea roade”, a conchis primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.