ACTUALITATE 4 martie 2014

La MNCR au început atelierele creației pentru Ziua Femeii

de Monica Vrânceanu | 75 vizualizări

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) continuă atelierele dedicate lunii martie, iar după ce săptămâna trecută specialiștii de aici au lucrat cu elevi și copii de grădiniță la confecționarea mărțișoarelor, în aceste zile se confecționează diverse obiecte specifice pentru Ziua Femeii – 8 martie.

Reprezentanta Departamentului de Relații Publice al MNCR, Cristina Felea, ne-a declarat că, la fel ca și în cazul mărțișoarelor, în cadrul acestor ateliere se vor realiza obiecte hand-made pentru care se vor folosi materiale precum sfoara, cartonul ori altele de acest gen, care să aibă un aspect ce dă mai mult spre tradițional și mai puțin spre comercial.

„Atelierele se înscriu în partea de pedagogie muzeală pe care o derulăm, iar ele au nu doar scopul de a-i atrage și obișnui pe cei mici cu Muzeul, ci și de a aduce în prim plan creațiile lor, mult mai frumoase și originale decât kitschurile care se găsesc în comerț. Fiecare copil pleacă acasă cu ceea ce a creat, iar bucuria este deplină, mai ales că are astfel ocazia de a oferi mamei sau bunicii un obiect realizat de el însuși”, a explicat Cristina Felea.

În cadrul atelierelor, care sunt organizate zilnic și durează fiecare în jur de 50-60 de minute, copiii confecționează ghivece de flori, coșulețe, felicitări și alte astfel de obiecte decorative. La acestea s-au înscris deja mai multe școli și grădinițe din oraș, făcându-se programări în acest sens: mai exact, specialiștii Muzeului încep atelierele undeva la ora 9 sau 10 dimineața și le finalizează în jurul orei 16; prin urmare, există cerere și interes, mai ales că prețul de participare este de numai 1,5 lei/copil.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.