ACTUALITATE 24 septembrie 2014

La cules de cartofi, fără acte legale

de Székely Emőke | 212 vizualizări

În urma unui control recent, aproape 50 de persoane care lucrau în agricultură fără forme legale au fost depistate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna.

„A început sezonul muncilor de toamnă în agricultură și au apărut și problemele, însă acestea nu sunt multe. Am depistat două cazuri în care o întreprindere individuală și o persoană fizică autorizată au oferit de muncă fără forme legale, și pentru că a fost vorba de mai mult de 5 persoane, fiind de fapt 48 în total, au fost întocmite două plângeri penale împotriva patronilor” – a declarat inspectorul șef adjunct din cadrul ITM Covasna, Liliana Balmuș.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Tóth Sigismund, a declarat că neregulile au fost găsite la Moacșa, iar la control au participat și cei de la poliția economică. „Printre cele aproape 50 de persoane au fost și 4 minori. Muncitorii lucrau 8 ore pe zi, au avut zilnic trei pauze de masă, iar angajatorii i-au plătit în fiecare zi, dar nu au întocmit niciun act în acest sens” – a declarat Tóth Sigismund.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.