ACTUALITATE 10 august 2010

Joi mâncăm flori

de Ana Sidon | 63 vizualizări
Festivalul Florilor Comestibile va avea loc în faţa Restaurantului Park Ediția zero a Festivalului Florilor Comestibile va avea loc joi de la ora 18 în fața Restaurantului Park din Sfântu-Gheorghe, unde maestrul bucătar Blasko Janos va pregăti feluri care mai de care mai colorate și mai gustoase din flori, la comanda clientului. Curioșii vor putea gusta preparate din flori culese din jurul nostru, aduse din pădure și din livezi pentru a fi cât mai proaspete, toate fiind asortate cu muzică ambientală

Festivalul Florilor Comestibile va avea loc în faţa Restaurantului Park

Ediția zero a Festivalului Florilor Comestibile va avea loc joi de la ora 18 în fața Restaurantului Park din Sfântu-Gheorghe, unde maestrul bucătar Blasko Janos va pregăti feluri care mai de care mai colorate și mai gustoase din flori, la comanda clientului.

Curioșii vor putea gusta preparate din flori culese din jurul nostru, aduse din pădure și din livezi pentru a fi cât mai proaspete, toate fiind asortate cu muzică ambientală cântată live de o formaţie.

Potrivit organizatorului, Kovacs Istvan, lumea este foarte interesată de noutate și interesul este cu atât mai mare cu cât evenimentul este mai inedit și mai original.

Dintre florile comestibile se numără gălbenelele, care pot fi folosite drept substitut pentru șofran, iar petalele se folosesc la mâncăruri gătite pe care le colorează frumos în galben sau portocaliu. Foarte cunoscută este și păpădia, ale cărei flori sunt bune când sunt tinere și proaspete. În străinătate este la modă vinul de păpădie. Alte flori care se folosesc la mâncăruri sunt zorelele, limba mielului, panseluțele sau crăițele. De asemenea, foarte bune sunt multe din florile de la usturoi, busuioc, mărar, arpagic sau chimen dulce, care fac mâncarea mai atractivă.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.