ACTUALITATE 25 august 2016

Jocul de oină, promovat în zona Buzaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 511 vizualizări

„Cupa Buzaielor la Oină” marchează ediţia cu numărul IV sâmbătă, 27 august, începând cu ora 10. Evenimentul cultural-sportiv dedicat amatorilor este organizat de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” din Întorsura Buzăului în zona Lughet din comuna covăsneană Barcani.

Activitatea are loc cu „ocazia „Sărbătorii Bărcănenilor”, ediţia a VIII-a, în scopul promovării şi valorificării patrimoniului cultural imaterial de care dispune comuna Barcani, precum şi întreaga depresiune a zonei Întorsurii Buzăului. În cadrul acestui proiect cultural-sportiv „Cupa Buzaielor la Oină”, vor fi incluse următoarele activităţi: expoziţia „Oina bărcănenilor”, joc demonstrativ de oină, concursul de aruncarea a mingii de oină la distanţă (juniori şi seniori)”, arată comunicatul de presă transmis de organizatori.

„Cupa Buzaielor la Oină” este organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului şi Primăria Comunei Barcani.

Afis_ Oina_2016_Barcani

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.