ACTUALITATE 12 ianuarie 2014

Iubitorii de schi aşteaptă ninsorile

de Székely Emőke | 60 vizualizări

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă le-a stricat planurile celor care și-au propus ca în acest sezon să schieze cât mai mult posibil. Zăpada lipsește cu desăvârșire, iar din cauza temperaturilor ridicate nici tunurile de zăpadă nu funcționează. La Șugaș Băi, de exemplu, municipalitatea a încercat să amenajeze pârtia mică, s-a și schiat puțin, dar nici pe departe atât cât s-ar fi așteptat iubitorii acestui sport.

Un tânăr schior amator, Pál Nándor, ne-a spus că în acest sezon a mers de câteva ori pe pârtiile din zona Brașov – Predeal, dar nici acolo condițiile nu au fost cele de anul trecut. „Am fost de câteva ori în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei, însă nici acolo pârtiile mari nu au fost deschise, se schiază doar pe cele pentru începători sau cele cu nivel mediu. Din păcate asta este, cu vremea nu ai cum să concurezi. Eu sper totuși că tot va ninge în perioada următoare și vom putea folosi și pârtiile mai apropiate, cele de la Șugaș Băi sau Covasna” – ne-a declarat tânărul.

Meteorologii însă nu dau deocamdată vești bune în acest sens, vremea va continua să fie neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, așadar e posibil ca nici gheața de pe patinoare să nu reziste.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.