ACTUALITATE 2 septembrie 2010

Cine ne mai stinge incendiile?

de Monica Vrânceanu | 115 vizualizări
Nici salariile din sistemul militar nu mai sunt ce-au fost odată, iar semnalul nemulţumirii a apărut deja și la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, de unde în ultima lună și-au dat demisia șase oameni După reducerea salariilor cu 25%, șase angajați ai ISU Covasna au ales să plece la muncă în străinătate, considerând că nu merită să mai muncească pe noile salarii deoarece nu se mai pot descurca cu acestea. Potrivit inspectorului-șef al ISU Covasna, colonelul Gyorgy Alfons, printre primii care au plecat de la ISU Covasna se numără tocmai oamenii cei mai buni. ”Un electrician a plecat la muncă în Spania

Nici salariile din sistemul militar nu mai sunt ce-au fost odată, iar semnalul nemulţumirii a apărut deja și la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, de unde în ultima lună și-au dat demisia șase oameni

După reducerea salariilor cu 25%, șase angajați ai ISU Covasna au ales să plece la muncă în străinătate, considerând că nu merită să mai muncească pe noile salarii deoarece nu se mai pot descurca cu acestea.

Potrivit inspectorului-șef al ISU Covasna, colonelul Gyorgy Alfons, printre primii care au plecat de la ISU Covasna se numără tocmai oamenii cei mai buni.

”Un electrician a plecat la muncă în Spania, iar restul, cinci oameni, care erau șoferi pe autospeciale, au plecat care pe unde, fie șoferi pe TIR, fie șoferi în alte țări. Este vorba despre oameni cu pregătire, buni profesioniști, care și-au găsit de lucru în afara țării tocmai pentru că sunt buni”, a explicat Gyorgy Alfons, adăugând că posturile din care se dau acum demisii se blochează automat, ceea ce pune în încurcătură ISU.

Șeful ISU Covasna a apeciat că oamenii nu mai pun atât preț pe un serviciu sigur cât pe câștig, arătând totodată că salariul unui servant - pompier care participă propriu-zis la intervenții - ajunge la 1.400 de lei. Potrivit lui Gyorgy, există pompieri care în perioada inundațiilor din vară au participat și la câte patru intervenții în 48 de ore, neexistând niciun sistem special de recompensare suplimentară în astfel de cazuri.

„În orice țară din lume, aceste munci periculoase sunt plătite cum se cuvine, căci practic pompierii intră în flăcări, salvează vieți. În plus, nu trebuie uitat faptul că există anumite drepturi și libertăți pe care alte profesii le au, dar nu și sistemul nostru: suntem chemați de acasă oricând, trebuie să se știe tot timpul unde ne aflăm, plus că după program nu putem să facem și altceva, ca de exemplu să avem o firmă”, a mai spus Gyorgy Alfons.

Conducerea ISU Covasna a amintit că în această lună se împlinesc patru ani de la primele angajări de subofițeri, după renunțarea la sistemul cu militari în termen. Astfel, ISU Covasna a reușit să formeze o echipă cimentată, învățând pe fiecare meserie, în tot acest timp neexistând nicio intervenție ratată, niciun accident de muncă și nicio pierdere de viață omenească.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Marian, 10 octombrie 2010
Ar trebui luati banii de la puturosii de politicieni indiferent din care partid fac parte,toti sunt la fel de paraziti si dati la cei care isi fac meseria(medici,pompieri,politisti,mai putin pentru citeste integral
servant 3, 9 octombrie 2010
Mariuse, multumesc pentru cuvintele frumoase, pacat ca ne-ai parasit,eu cistig acum 1250 lei, dar speeeeeeeer ca v-on fi apreciati cindva. Exista si intre noi muuuuuuulti prosti ( partea superioara). citeste integral
marius, 2 septembrie 2010
sunt primul dintre cei despre care se vb in acest articol, da am lucrat la pompieri pana la 1 iulie, cea mai frumoasa meserie din cate sunt pe pamantul asta, o singura problema insa, in momentul cand citeste integral
Eu si numai eu, 2 septembrie 2010
normal sa plece. Pai, pentru 1400 ron mai bine lucrezi in alta parte si nu ai riscuri ca la pompieri. Si cu sistemul nostru care inca mai e putin "comunist" ii inteleg.
Carcotasu, 2 septembrie 2010
Sa plecam toti din tara si sa-l lasam pe Boc si Base singuri ca alta solutie pt a trai aici nu vad.
Primar_la_Hetea, 2 septembrie 2010
Salariile sunt f mici la munca depusa si mai ales riscul la care se expun. Ne pleaca medicii, inginerii, profesorii, pompierii, pentru ca tara asta isi bate joc de ei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.