ACTUALITATE 30 mai 2012

Inundații în județ

de Székely Emőke | 97 vizualizări

Dacă va continua să plouă, e posibil să se producă inundaţii mai mari decât în urmă cu doi ani.

În noaptea de marți spre miercuri, circulația rutieră a fost închisă în localitatea Catalina din cauza pericolului de inundații. Râul Negru a ieșit din matcă, iar apa a acoperit șoseaua, restricțiile de circulație fiind ridicate ieri la prânz. Terenuri agricole au fost inundate în localitățile Catalina și Surcea, Dobârlău, Turia, Valea Scurtă și Estelnic, aici fiind afectate și câteva anexe gospodărești. Pericolul însă nu a trecut, Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat pentru Agerpres că, potrivit estimărilor, în următoarele ore nivelul apelor va creşte cu aproximativ o jumătate de metru, iar, dacă va continua să plouă, atunci e posibil să se producă inundaţii mai mari decât în urmă cu doi ani.

Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Prefecturii Covasna, Erdély András, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediile  primăriilor din bazinul hidrografic al Râului Negru: Estelnic, Lemnia, Târgu Secuiesc, Catalina, Zăbala, Brateş, Reci, Ozun, Chichiş, Dobârlău şi în bazinul hidrografic al Râului Olt. „La nivelul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă se monitorizează cu mare atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice şi se evaluează situaţia pe teren în punctele şi zonele critice” – a declarat Erdély András.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, ne-a declarat că un echipaj ISU din Târgu Secuiesc a căutat în cursul zilei de ieri o femeie în vârstă de 78 de ani, care se presupune că a fost surprinsă de o viitură în localitatea Plăieșii de Jos din județul Harghita. Tolvaj spune că până în după amiaza de ieri persoana în cauză nu a fost găsită nici de către ISU Harghita, nici de pompierii din Covasna.

În perioada următoare vremea va rămâne instabilă. Cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse se vor semnala ploi care, mai ales în zona de munte, vor avea caracter de aversă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.