ACTUALITATE 2 aprilie 2012

Întâlnire cu primul ministru

de Székely Emőke | 59 vizualizări

Prefectul György Ervin a participat la întâlnirea autorităţilor locale cu Mihai Răzvan Ungureanu, care a avut loc în weekend în Harghita.

La sfârșitul săptămânii trecute, primul ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a efectuat o vizită în județul Harghita, unde s-a întâlnit și cu prefectul județului Covasna, György Ervin.

A fost abordată, printre altele, necesitatea fixării unei liste unitare cu instituţiile deconcentrate, deoarece în lipsa acesteia apar probleme în coordonarea instituţiilor deconcentrate de către prefecţi. György Ervin spune că sunt diferențe semnificative între județe, în unele se știe că sunt 20 de deconcentrate, iar în altele 30. Necesitatea acestei liste este o problemă a tuturor prefecților din țară, pentru că se pare că nimeni nu mai știe care instituție de cine aparține.

La întâlnirea sus menționată s-a vorbit şi despre necesitatea schimbării legislaţiei în domeniul retrocedărilor. Precum se cunoaşte, procesul de retrocedare a fost încetinit din luna aprilie 2011, atunci când s-a emis Ordinul Directorului General al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, conform căruia documentaţia trebuie să cuprindă şi planurile parcelare ale întregului corp funciar, în format digital, a căror întocmire, în special în cazul terenurilor forestiere, este deosebit de anevoioasă şi costisitoare.

„Personal am făcut mai multe demersuri în care am arătat că, menţinând legislaţia actuală, încheierea procesului de retrocedare, susţinută şi de instituţiile europene, va fi foarte grea. Modificarea promisă la această întâlnire ar fi mai mult decât binevenită” – a declarat György Ervin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.