ACTUALITATE 13 septembrie 2010

Întâlnire a asistenţilor maternali din judeţ

de Monica Vrânceanu | 554 vizualizări
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna a organizat sâmbătă, la Tabăra spre Vâlcele, cea de a VII-a ediţie a Zilei Asistentului Maternal Profesionist. La eveniment au luat parte aproximativ 80 de asistenţi maternali din cei 163 câţi există în prezent în judeţul nostru. Întâlnirea asistenţilor maternali a inclus discuţii, jocuri și premierea celor mai buni și mai implicaţi asistenţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna a organizat sâmbătă, la Tabăra spre Vâlcele, cea de a VII-a ediţie a Zilei Asistentului Maternal Profesionist. La eveniment au luat parte aproximativ 80 de asistenţi maternali din cei 163 câţi există în prezent în judeţul nostru.

Întâlnirea asistenţilor maternali a inclus discuţii, jocuri și premierea celor mai buni și mai implicaţi asistenţi maternali, evaluările fiind realizate de către asistenţii sociali care verifică periodic activitatea asistenţilor maternali. Astfel, jocurile de grup și prepararea unei tocăniţe au definit distracţia celor veniţi la întâlnirea asistenţilor maternali, oamenii încercând ca măcar în această zi să uite de problemele cotidiene.

Potrivit reprezentantei DGASPC Covasna, Feher Gabriella, deși salariile asistenţilor maternali au scăzut cu 25% ca la orice bugetar, ei ajungând să fie plătiţi acum cu 7-800 de lei lunar, niciunul nu a renunţat, deocamdată, la acest loc de muncă. Feher Gabriella a arătat că în ultimele două luni au plecat zece asistenţi, însă din cu totul alte motive decât cele de salariu, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre pensionări.

În prezent, în judeţul Covasna există 329 de copii plasaţi la 163 de asistenţi maternali, DGASPC având un total de 178 de posturi, însă 15 sunt blocate.

Pentru a deveni asistent maternal, trebuie urmate cursuri de specialitate în urma cărora se susţine o serie de examene, rezultatul final fiind un atestat al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Celor care doresc să devină asistenţi maternali li se cere să corespundă anumitor cerinţe morale și psihice, în vreme ce un membru al familiei în care urmează să ajungă un minor trebuie să aibă un loc de muncă stabil; familia trebuie să aibă o locuinţă proprietate personală și niciunul din membrii săi să nu aibă o boală transmisibilă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.