ACTUALITATE 21 mai 2013

Inspectoratul Școlar are datorii de 27 de milioane de lei către diferiți constructori

de Székely Emőke | 48 vizualizări

La școlile din județul Covasna sunt multe lucrări începute și neterminate, la fel cum sunt multe lucrări terminate și neachitate. Datoria Inspectoratului Școlar la diferiți constructori care au terminat lucrările este de 27 de milioane de lei.

„Inspectoratul trebuie să întocmească o listă cu acele lucrări care sunt începute, dar nefinalizate, iar această listă va ajunge la Consiliul Județean care va stabili de comun acord cu IȘJ ordinea în care aceste lucrări vor primi finanțare de la stat prin Programul  Național de Dezvoltare Locală. Criteriile pe care CJ se va baza sunt data semnării contractului, stadiul lucrărilor, populația deservită și procentul de cofinanțare” – a declarat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

În județ sunt lucrări începute și nefinalizate în toate zonele. Este nevoie de bani pentru terminarea lucrărilor la școlile și grădinițele din Araci, Estelnic, Mereni, Ojdula, Saciova, Valea Mare, Sita Buzăului, Brădet, Floroaia, Brăduț, Herculian, Racoșul de Sus și Micloșoara, dar și la mai multe școli și grădinițe din orașele județului.

„Avem și cazuri de lucrări începute încă din 2007, care sunt în diferite stadii. Unele sunt terminate în proporție de doar 30%, pe când în alte cazuri în 85%. Cred că ritmul în care vor veni banii pentru aceste lucrări depinde foarte mult de dezvoltarea economică a țării” – a declarat Keresztély Irma.

Firmele care au executat lucrări de construcţie sau de modernizare a unor şcoli ori grădiniţe din judeţul Covasna au de recuperat arierate în valoare de aproape 27 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.