ACTUALITATE 27 mai 2015

Injecţiile dureroase ar putea deveni o amintire. Cercetătorii au inventat un nou tip de ac

de Covasna Media | 108 vizualizări

Puţini sunt cei cărora nu le e frică de injecţii. Majoritatea dintre noi le considerăm extrem de dureroase şi am fi dispuşi să facem aproape orice, numai să nu fim injectaţi. Un grup de cercetători susţine că a descoperit o modalitate prin care injecţiile dureroase ar putea deveni o amintire.

Nu este pentru prima dată când cercetătorii ne promit că injecţiile nu vor mai fi dureroase. De această dată, mai mulţi specialişti de la universitatea americană Rice susţin că sunt la un pas de a transforma această idee în realitate, scrie UpWorthy.

Aceştia spun că au inventat acul viitorul, care va crea la atingerea pielii o senzaţie de răcoare, şi nu de durere. Practic, acul va produce o reacţie de ameliorare a durerii, va amorţi zona în care se face injecţia. Specialiştii spun că senzaţia de amorţire este provocată de o substanţă ce se află în capacul în care este ambalat acul.

Pe piaţa farmaceutică există soluţii care să provoace anestezie locală. Acestea sunt sub formă de creme, dar sunt destul de scumpe şi nu toată lumea şi le permite.

Soluţia găsită de cercetătorii americani este una ieftină şi la îndemâna oricui, susţin aceştia. Un ac care nu provoacă durere costă 2 dolari, scrie gandul.info.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.