ACTUALITATE 5 septembrie 2010

Îngheţată record, tocăniţe, plimbări cu mocăniţa...

de Ana Sidon | 119 vizualizări
...de toate acestea şi multe altele s-au bucurat cei care au participat în week-end la Zilele Covasnei Mii de localnici și turiști s-au bucurat la sfârșitul săptămânii de evenimentele organizate în cadrul unei noi ediții a Zilelor Covasnei. O înghețată lungă de 121 metri, tocănițe delicioase la ceaun, muzică pentru toate vârstele și gusturile - inclusiv un concert al trupei Compact -, plimbări cu mocănița, expoziții și concursuri, acestea sunt doar câteva dintre acțiunile care au avut loc începând de vineri la Covasna.

...de toate acestea şi multe altele s-au bucurat cei care au participat în week-end la Zilele Covasnei

Mii de localnici și turiști s-au bucurat la sfârșitul săptămânii de evenimentele organizate în cadrul unei noi ediții a Zilelor Covasnei.

O înghețată lungă de 121 metri, tocănițe delicioase la ceaun, muzică pentru toate vârstele și gusturile - inclusiv un concert al trupei Compact -, plimbări cu mocănița, expoziții și concursuri, acestea sunt doar câteva dintre acțiunile care au avut loc începând de vineri la Covasna. Tarabele comercianților, meșteșugarilor sau micilor producători au putut fi găsite aliniate ordonat majoritatea în Parcul din centrul orașului, de unde vizitatorii au putut cumpăra fiecare ce dorea.

Unul dintre cele mai atractive momente a fost concursul de gătit tocănițe la ceaun, organizat de Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județ (ASIMCOV), Ordinul Preparatorilor la Ceaun în aer liber și Primăria orașului Covasna. Concursul a atras în acest an 21 de echipe din zonă sau din Ungaria, și a provocat papilele gustative ale celor prezenți. Ei au putut gusta din tocănițe din limbă de vacă, de pui, cu cârnați, din vită și porc sau mistreț, toate asortate cu câte un pahar de vin sau pălincă.

Ne lipsește un ceaun...

Unul din membrii juriului, reprezentantul Incubatorului de Afaceri din Brașov, Doru Dima, a apreciat că dincolo de partea gastronomică a evenimentului, concursul în sine reprezintă un bun prilej de a aduce comunitatea laolaltă și de a dezvolta zona.

„Festivalurile acestea gastronomice nu sunt neapărat importante pentru a promova mâncarea, asta știe să facă toată lumea, ci sunt importante pentru a promova relațiile dintre oameni, pentru a ne face să ieșim din rutina zilnică, pentru a ne da seama că mai există și plăcerea de a trăi, de a te simți bine, de a concura și de a te simți bine indiferent dacă câștigi sau pierzi. Acesta este elementul principal, de a aduna comunitatea, de a fi alături unii cu alții, de a întări relațiile dintre noi toți (...) Ceea ce se face aici e o dovadă a faptului că, în această zonă, comunitatea maghiară știe și apreciază să fie mereu împreună, să se sprijine împreună, și o spun eu ca român, față de noi românii care avem un talent deosebit de a ne împrăştia, în loc de a ne aduna laolaltă”, a afirmat Dima.

Potrivit directorului ASIMCOV, Vajda Lajos, în acest an s-au totalizat opt evenimente gastronomice care au ajutat foarte mult la legarea unor prietenii și la promovarea zonei pe plan național. Totodată, dincolo de aceste aspecte, se remarcă rolul incubatoarelor de afaceri în susținerea și dezvoltarea afacerilor în comunitatea locală.

De la tocănițe, organizatorii Zilelor Covasnei au trecut la înghețată. Păstrând tradiția începută acum trei ani, când a fost preparată prima înghețată de peste 100 de metri, aseară a fost preparată o înghețată de 121 de metri, din care cei prezenți nu s-au sfiit să guste din plin.

Seara a fost rezervată formațiilor, muzicii și dansului în general, care de asemenea au atras mulți covăsneni și turiști.

Bugetul Zilelor Covasnei s-a ridicat în acest an la 35.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 6 septembrie 2010
Inghetata s-a furat de catre multime.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.