ACTUALITATE 28 octombrie 2010

Îndepărtarea drapelelor României și UE de pe Casa cu Arcade este urmată de o plângere penală

de Monica Vrânceanu | 4768 vizualizări
Fundaţia Mihai Viteazul cere clarificarea cazului dispariţiei drapelelor Fundația Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna o plângere penală, ca urmare a îndepărtării drapelului României și al Uniunii Europene (UE) de pe sediul Casei cu Arcade.

Fundaţia Mihai Viteazul cere clarificarea cazului dispariţiei drapelelor

Fundația Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna o plângere penală, ca urmare a îndepărtării drapelului României și al Uniunii Europene (UE) de pe sediul Casei cu Arcade.

Plângerea a fost îndreptată împotriva unor ”autori necunoscuți”, iar în cuprinsul său se arată că Fundația Mihai Viteazul a primit spre folosință o parte din sediul imobilului public al Casei cu Arcade, dorind apoi ca odată cu aniversarea Fundației, la finele lunii septembrie și începutul lui octombrie, să arboreze steagul României pe clădirea Casei.

Președintele Fundației Mihai Viteazul, Maria Peligrad, a arătat în plângerea penală că “deoarece autorităţile municipale au arborat pe faţada imobilului doar un drapel albastru - auriu pe care este reprodusă stema oraşului Sfântu Gheorghe, am considerat oportun să arborăm pe imobil drapelul UE şi drapelul României”.

Menționând că Fundația a arborat cele două drapele în baza faptului că imobilul Casei cu Arcade este o clădire publică, Maria Peligrad mai constată, în respectiva plângere, că “se pare însă că arborarea celor două drapele a deranjat şi ele au fost înlăturate. Membrii Fundaţiei au observat lipsa celor două drapele luni, pe 4 octombrie”.

În consecință, Fundația Mihai Viteazul cere Parchetului deschiderea unui dosar penal “pentru furt calificat şi ofensă adusă unor însemne, cu atât mai mult cu cât membrii Fundaţiei consideră că ele au fost înlăturate ca o manifestare ostilă îndreptată împotriva drapelului României”. Pentru susținerea veridicității celor relatate în plângere, Fundația arată că poate face dovada amplasării celor două drapele cu martori, persoane prezente la festivităţi şi la momentul arborării precum şi cu fotografii. Potrivit reprezentanților Fundației, nu se știe unde se află drapelele îndepărtate.

Cerând audierea tuturor persoanelor care ar putea furniza relaţii despre cele întâmplate cu steagurile, Fundația și-a întemeiat plângerea penală pe dispoziţiile Codului Penal şi cele ale Codului de procedură penală.

Drapelele au fost îndepărtate chiar de Primărie

Chiar dacă plângerea Fundației este îndreptată împotriva unor “autori necunoscuți”, primarul Antal Arpad a recunoscut public că el a dispus îndepărtarea celor două drapele, pe motiv că acestea fuseseră arborate fără a se cere nicio aprobare, gest calificat de primar ca fiind “o anarhie”.

„Pe clădirea Casei cu Arcade era amplasat drapelul orașului Sfântu Gheorghe, este steagul nostru numărul unu. Cine vrea să pună acolo un drapel trebuie să ceară aprobare, e o anarhie ca cineva să se urce pur și simplu pe o scară și să pună un drapel, pentru că așa putem pune drapelul peste tot. Nu pot accepta ca cineva să pună steaguri pe clădirile publice de capul său, chiar dacă vorbim de steagul României, cel secuiesc, al Ungariei, al orașului sau al Kazahstanului ”, și-a explicat Antal Arpad gestul.

Primarul susține că drapelul României este respectat în Sfântu Gheorghe, însă acest lucru nu înseamnă că el poate fi amplasat oriunde și de oricine, deoarece acest lucru nu ar crea decât dezordine și n-ar mai „dezlega niciodată misterele din spatele steagurilor”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Misi, 29 octombrie 2010
Problema e ca la angajare majoritatea intreaba cat a sa ia leafa in loc sa arate ce stie.Din pacate am experienta in privinta asta,vrei sa asiguri un loc de munca si te intreaba:cat o sa iau in mana?
ion, 28 octombrie 2010
Se joaca lumea de-a ,, Uite drapelul, nu e drapelul, ghici cine l-a luat " :) Cred ca deja va deveni sport profesionist. Totusi Misi cu muncitul e mai greu avand in vedere ca nimeni numai angajeaza, citeste integral
Misi, 28 octombrie 2010
Pentru ahile:daca arborea steagului ţării iti tine de foame atunci mi-e mile de tine si de toti cei care se leaga de magariile astea mai bine ai muncii in loc sa te uiti unde nu e arborat steagul citeste integral
adam, 28 octombrie 2010
Interesant. Cand se mazgaleste inscrierile maghiare la intrarile in oras nu prea se inghesuie niciunul sa sara in ajutorul statalitatii de drept si sa ceara gasirea faptasului.Acela care mazgaleste citeste integral
Cititor, 28 octombrie 2010
ahile. Institutile statului nu sesizeaza respectarea sau non-respectarea Constitutiei numai cand vor. De ce? Pentru ca conducatorii acestor institutii nu sunt profesionisti sunt alesi pe criterii citeste integral
gigi, 28 octombrie 2010
Si tu ahile esti sovin. Se vede in comentariul tau. Pacat ca trebuie sa te suportam noi.
ahile, 28 octombrie 2010
Primarul ăsta este sănătos la cap?De cănd trebuie să ceri voie primarului ca să arborezi steagul ţării tale? El în ce ţară trăieşte ? Nu vede nimeni căt este de rău voitor şi şovin ? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.