ACTUALITATE 9 ianuarie 2014

Începând cu acest an, elevii covăsneni primesc mere la școală

de Székely Emőke | 369 vizualizări

Peste 21.000 de preșcolari și școlari primesc lapte, corn și câte un măr la grădinițele și școlile din județul Covasna. Vicepreședintele Consiliului Județean, Nagy József, a declarat că începând cu 6 ianuarie copiii au primit și mărul, ceea ce este în opinia lui foarte important.

„Programul cornul și laptele, completat de măr, este foarte important din mai multe puncte de vedere. Am auzit în ultima perioadă mai multe păreri care spuneau că e inutil ca CJ să cheltuiască bani pentru această gustare, ceea ce nu este adevărat. Mai multe cadre didactice din județ au semnalat faptul că pe lângă cornul și laptele de la școală unii elevi abia dacă mai mănâncă ceva acasă, pentru că provin din familii sărace” – spune Nagy József.

Vicepreședintele CJ a spus că merele sunt cumpărate de la firme locale, la fel ca și cornul. Nagy a vorbit și despre presupuse cazuri de alimente neconforme care au ajuns la școli, și a subliniat faptul că aceste neplăceri nu au fost create de furnizori. „Am avut un caz în care organele de control au găsit cornuri mucegăite la o unitate școlară. După verificări am constatat faptul că furnizorul transportă de la școli produsele nefolosite, însă acest lucru nu s-a întâmplat imediat, de aceea au fost depistate cornuri vechi” – explică Nagy. Acesta a subliniat faptul că acestea nu au ajuns la elevi, ci erau depozitate pentru a fi luate ulterior.

„În anii trecuți am avut exemple negative, iar firma care a încălcat regulile a fost exclusă de la licitații. Așa este normal, nu ne putem juca cu sănătatea copiilor” – a concluzionat Nagy József.

Consiliul Județean Covasna a cheltuit pentru programul „Mărul” peste 52.000 de lei, în timp ce cornul copiilor costă în jur de 826.000 de lei, iar laptele furnizat de Dorna 2,4 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.