ACTUALITATE 3 martie 2014

Încep lucrările la stația de deșeuri de la Leț

de Székely Emőke | 147 vizualizări

Sistemul integrat de management al deșeurilor pare să intre în sfârșit în linie dreaptă, după ce Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat asupra firmei care va executa lucrările de construire a stației de depozitare și sortare de la Leț. Proiectul este una dintre cele mai mari investiții ale Consiliului Județean Covasna și a început în septembrie 2010, când a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Mediului.

Între timp au fost închise rampele de gunoi din orașele județului, mai puțin Sfântu Gheorghe, măsurile făcând parte din acest program. În 2012 ar fi trebuit să înceapă și lucrările la stația de depozitare și sortare a gunoiului de la Leț, însă firmele participante la licitație au contestat pe rând rezultatul licitației, fiind nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a ști cine va construi amplasamentul. Într-un final Curtea de Apel Brașov a decis ca lucrările să fie efectuate de o firmă din Debrecén, Ungaria.

Reprezentantul biroului responsabil cu proiectul de gestionare a deșeurilor, Baki János, spune că în câteva zile vor încheia contractul de execuție, după care vor începe lucrările, iar termenul de execuție va fi de 14 luni.

Construirea stației de sortare de la Leț, precum și închiderea rampelor de gunoi costă în jur de 30 de milioane de euro, din care 80% este finanțat de Uniunea Europeană.

Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.