ACTUALITATE 29 august 2011

Incendiu cu pagube însemnate la Bita

de Monica Vrânceanu | 46 vizualizări

Un incendiu de proporții a izbucnit cu câteva seri în urmă la o șură din localitatea Bita – comuna Reci, în foc fiind mistuite mai multe tone de fân, grâu și utilaje agricole.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Maria Cocerhan, a declarat că incendiul a fost anunțat seara prin sistemul de urgență 112 , iar un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Sfântu-Gheorghe s-a deplasat la fața locului, unde ardeau o șură construită din lemn, precum și bunurile aflate în interior.

”Având în vedere cantitatea mare de fân aflată în șură – aproximativ 20 de tone, au mai fost solicitate încă trei echipaje de pompieri. Alături de aceștia au intervenit și serviciile voluntare pentru situații de urgență ale comunelor Reci și Ozun, care s-au evidențiat prin eforturile depuse pentru localizarea, lichidarea și evitarea propagării incendiului”, a declarat Maria Cocerhan.

Potrivit acesteia, în urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă trăsnetul, au ars șura construită din lemn pe o suprafață de 225 mp și bunurile ce se aflau în interiorul acestei – 20 de tone fân, 5 tone de grâu, 3 mc de scânduri, o moară electrică și  50 de stâlpi de stejar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.