ACTUALITATE 11 mai 2021

Încă un urs mort după ce a fost lovit de mașină

de Iulia Drăghici - Taraș | 1551 vizualizări

E deja al doilea în decursul a două săptămâni  

Garda de Mediu Covasna anunță că autoritățile au cercetat încă un caz al unui urs găsit decedat pe marginea drumului. Și aici, cauza ar fi fost un accident de mașină. De această dată, cazul s-a petrecut în zona localității Cernat.

În data de 10.05.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că a fost identificat un urs decedat în zona Cernat, la o distanță de cca. 300m de DN11, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, arată o informare publicată de Garda de Mediu pe pagina de Facebook a instituției.

Un caz similar s-a petrecut în 25 aprilie a.c.. Atunci, un urs a fost găsit decedat pe marginea unui drum în zona localității Micfalău. Cauza decesului a fost tot un accident de mașină.

Pe de altă parte, cadavrul unui urs a fost găsit și în 3 mai, dar într-o pădure din Zagon. Acolo se pare că decesul s-ar fi produs din cauze naturale, datorate vârstei înaintate.

Cazuri similare, cu urși accidentați mortal de autoturisme, s-au înregistrat și în anii trecuți, din păcate. De exemplu, în 10 decembrie 2020 a fost identificat un urs decedat în zona Tălișoara, mort tot din cauză că a fost călcat de mașină.

Autoritățile fac apel la șoferi să circule cu prudență și atenție, mai ales în zonele unde sunt indicatoare care indică prezența animalelor sălbatice.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.