ACTUALITATE 4 mai 2021

Cadavrul unui urs, găsit într-o pădure din Zagon

de Iulia Drăghici - Taraș | 8611 vizualizări

Cadavrul unui urs a fost găsit luni, într-o pădure de pe raza comunei Zagon. În urma cercetărilor, autoritățile au constatat că animalul și-a găsit sfârșitul din cauze naturale.  

În data de 03.05.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că pe fondul cinegetic nr. 29 Zagon, în locul numit popular Decanu, de pe raza U.A.T. Comuna Zagon, se află cadavrul unui exemplar de urs. Reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a murit din cauze naturale datorate vârstei înaintate”, se arată într-o informare publicată marți pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Cadavrul animalului a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată.

Săptămâna trecută, un alt urs a fost găsit fără viață, dar de această dată pe marginea unui drum din zona localității Micfalău. Autoritățile au constatat atunci că animalul a fost lovit mortal de o mașină. Cazuri similare s-au înregistrat și în anii trecuți. De exemplu, în 10 decembrie 2020 a fost identificat un urs decedat în zona Tălișoara, mort tot din cauză că a fost călcat de mașină.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.