ACTUALITATE 27 aprilie 2021

Pui de urs accidentat mortal de o mașină

de Iulia Drăghici - Taraș | 1102 vizualizări

Un urs, care avea aproximativ un an și jumătate, a fost accidentat mortal de o mașină. Evenimentul rutier s-a petrecut duminică, în zona localității Micfalău.  

În data de 25.04.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că a fost identificat un urs decedat în zona Micfalău, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna și IPJ Covasna s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autoturism. 

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, a informat luni, printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Garda de Mediu Covasna. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, sesizarea către autorități a venit de la un trecător care a zărit corpul neînsuflețit al ursului pe marginea drumului. Cercetările polițiștilor au arătat că nu s-a constatat săvârșirea vreunei infracțiuni, respectiv de braconaj. 

Pentru anul 2021, acesta este primul caz cu urs accidentat mortal sesizat către Garda de Mediu, ne-a spus directorul instituției, Lucian Cândea.

Din păcate,  însă, astfel de situații se repetă anual. De exemplu, anul trecut în august un urs, de doar șase luni, a fost lovit mortal de mașină tot în zona Micfalău. Tot vara trecută, autoritățile informau că un urs a fost găsit decedat la Bixad, lângă o cale ferată, după ce a fost lovit de un tren. 

La finele lui 2020, Garda de Mediu Covasna informa, tot prin intermediul Facebook, faptul că în 10 decembrie a fost identificat un urs decedat în zona Tălișoara, iar reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna și IPJ Covasna care s-au deplasat la fața locului au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autoturism. 

Autoritățile fac apel la șoferi să circule cu prudență și atenție, mai ales în zonele unde sunt indicatoare care indică prezența animalelor sălbatice. 

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.