ACTUALITATE 2 februarie 2021

Încă un container pentru deșeuri, incendiat la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 814 vizualizări

Este al doilea caz înregistrat anul acesta, spun reprezentanții TEGA

Pompierii au fost alertați duminică după ce la punctul de colectare de pe strada Nuferilor un container a luat foc. Chiar dacă pagubele nu sunt mari de data aceasta,  pentru că un localnic a anunțat rapid incidentul, iresponsabilitatea poate duce la consecințe grave, spun reprezentanții TEGA. Aceștia precizează totodată că până acum niciunul dintre autorii acestor fapte nu a fost identificat.  

Acesta este doilea caz de anul acesta în care un  container semiîngropat ia foc. Incendiul care a izbucnit duminică a fost stins rapid de pompierii care au prevenit astfel extinderea focului, iar urmările nu sunt foarte grave de data aceasta, spun reprezentanții TEGA. 

Anul trecut, pagubele materiale s-au ridicat la aproximativ 10.000 de lei, spune directorul TEGA, Máthé László. Conform acestuia, deși s-au făcut cercetări în cazurile anterioare similare, făptuitorii nu a fost identificați. 

„Avem noroc pentru că un locatar a anunțat rapid și se pare că paguba nu e așa de mare. Probabil că s-a aprins gunoiul de la un chiștoc de țigară. Până acum în niciun caz vinovatul nu a fost găsit. După ce depunem reclamație către poliție, după un an revin cu răspunsul că autorul e necunoscut. Anul trecut pagubele au fost în jur de 10.000 de lei și au fost undeva 6-7 probleme de acest gen. Anul ăsta deja avem două cazuri. Primul caz a fost în spatele magazinului Penny. Nu știu dacă se întâmplă și în alte orașe din județ, dar am văzut că și la Târgu Secuiesc s-a vandalizat un punct de colectare. Eu cred că în cazul ăsta a fost vorba de neatenție, dar sunt situații în care la casele particulare se pune jarul în containere și astfel iau foc. La ora actuală nici poliția nu face nimic cu asta, pentru că toată lumea e axată pe Covid și altele. Degeaba depunem reclamații și punem camere că nu se găsește vinovatul nici așa. Anul trecut problema a fost pe strada Sporturilor, la intersecția cu Oltului, dar acum se poate întâmpla oriunde. Au apărut iar oamenii care cotrobăie prin containere și fac mizerie. Dacă nu prinzi făptașul la fața locului, nu ai ce să faci”, ne-a spus luni Máthé László.

TEGA a făcut și un apel pe pagina de Facebook, prin care oamenii sunt rugați să sune la 112 atunci când văd cazuri similare cu cel de duminică.  

„Din păcate, unii consideră că este un fel de sport incendierea tomberoanelor semiîngropate. Avem rugămintea ca în cazul în care observați fum sau flăcări să chemați Inspectoratul pentru Situații de Urgență la numărul de telefon 112”, se arată într-o postare pe rețeaua de socializare. 

Totodată, cei care au informații despre autorii unor astfel de fapte le pot transmise pe pagina de Facebook TEGA RT-SA sau la numărul de telefon 0267310123. 

Sursa foto: Facebook/Tega RT - SA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.