ACTUALITATE 13 mai 2012

Încă două zile pentru cereri de subvenţii

de Székely Emőke | 43 vizualizări

15 mai este termenul limită pentru depunerea la APIA a cererilor pentru subvenția pe terenuri.

15 mai este termenul limită până când fermierii covăsneni pot depune cererile la APIA Covasna pentru subvenționarea terenurilor agricole. După această dată funcționarii APIA mai primesc cereri timp de o lună, dar cei întârziați vor fi penalizați cu 1% pentru fiecare zi ce depășește termenul de 15 mai.

Directorul executiv APIA, Angela Negoiță, a declarat că APIA Covasna stă bine în ceea ce privește primirea cererilor, la instituție se lucrează la foc continuu, până la sfârșitul săptămânii trecute 87,35% dintre fermierii programați și-au depus actele necesare obținerii subvențiior pentru terenuri.

„Condiția adeverinței de la primării, pe care am impus-o, a făcut ca fermierii mari, care au multe parcele, să nu vină deocamdată la APIA pentru a depune actele. Am fost “cântată” până la minister pentru aceste adeverințe, dar fermierii trebuie să înțeleagă că trebuie să facem ordine în ceea ce privește parcelele, iar subvențiile se acordă situațiilor de fapt, pentru terenurile care există efectiv” – spune Angela Negoiță.

Anul trecut subvenția pentru terenuri a fost de 107 euro pe hectar și au beneficiat de această sumă aproape 14.000 de fermieri din Covasna. Valoarea subvenției din acest an nu se cunoaște încă, aceasta depinde de numărul dosarelor depuse. Subvențiile pe anul trecut au fost plătite agricultorilor în proporție de 100%. În județul Covasna au intrat din 2007 și până acum 500 de milioane de euro sub formă de subvenții.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.