ACTUALITATE 14 februarie 2012

Inaugurare culturală la Covasna

de Simona Negrila | 79 vizualizări
Realizată cu bani de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, reabilitarea Casei de Cultură orăşeneşti din staţiunea Covasna nu s-a mai putut bucura la inaugurare de prezenţa fostului ministru Elena Udrea. Patru săli de bibliotecă, o sală de conferinţe, o mini-sală de spectacol de 80 de locuri...

Realizată cu bani de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, reabilitarea Casei de Cultură orăşeneşti din staţiunea Covasna nu s-a mai putut bucura la inaugurare de prezenţa fostului ministru Elena Udrea.

Patru săli de bibliotecă, o sală de conferinţe, o mini-sală de spectacol de 80 de locuri – toate au fost inaugurate ieri în spaţiul Casei Orăşeneşti de Cultură din staţiunea Covasna.

„De acum putem putem să facem programe culturale aici la Casa Oraşenească de Cultură!”, spune primarul oraşului Covasna, Lorincz Zigmond.

80.000 de cărţi în biblioteca Casei de Cultură

„Această Casă de Cultură face parte dintr-un proiect de 1,6 milioane lei, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului prin Compania Naţională de Investiţii, aportul nostru fiind de 13%. Sunt mândru că am reuşit să finalizăm acest proiect, am vrut să avem şi noi aici o clădire frumoasă aşa cum am văzut peste tot şi de astăzi toţi covăsnenii se pot bucura de un spaţiu frumos, bine făcut, unde să se desfăşoare o mulţime de activităţi culturale. Biblioteca din cadrul Casei de Cultură va fi dotată începând de miercuri cu peste 80.000 de cărţi, în patru săli de bibliotecă”, ne-a mai declarat primarul.

Tot ieri a fost inugurată şi scena din sala de spectacol. „La Fiesta”, un grup de copii de la Clubul Elevilor din Covasna, a susţinut un mini-spectacol în faţa celor care au participat la inaugurare, printre care primarul şi viceprimarul oraşului.

Noul Teatru, pe ultima sută de metri!

Dacă acum au o Casă de Cultură, din 23 februarie covăsnenii se vor bucura după 35 de ani şi de un Teatru. „Fostul cinematograf, care se transformă într-o frumoasă sală de spectacole, pregăteşte peste 300 de locuri. Aici vor avea loc spectacole de teatru care sunt montate special pentru săli de capacitate mare. Avem deja proiecte cu teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, dar şi cu alte teatre din zonă. Având o capacitate atât de mare putem să găzduim orice fel de spectacol şi vom începe pe data de 26 februarie cu formaţia „Ciobănaşul”, spune directorul  Casei de Cultură, Gyula Butyka.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.