ACTUALITATE 24 februarie 2012

Centru Cultural Covasna, inaugurat ieri în staţiune

de Simona Negrila | 769 vizualizări

Dacă acum zece zile a fost inaugurată Casa de Cultură orăşenească din Covasna, ieri a venit rândul clădirii fostului Cinematograf din staţiune să-i fie tăiată panglica după lucrări de reabilitare şi modernizare.

Autorităţile locale din staţiunea Covasna au finalizat lucrările de reabilitare a cinematografului „Victoria”, iar inaugurarea a avut loc ieri, la eveniment fiind prezent şi ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Primarul oraşului, Lorincz Zsigmond, a declarat că sala cinematografului are o capacitate de 300 de locuri şi va putea fi folosită atât pentru proiecţii de filme, cât şi pentru spectacole de teatru.

„În sfârşit am reuşit să inaugurăm această clădire numită Centru Cultural Covasna. Eu ca primar al oraşului Covasna mă simt onorat şi vă mulţumesc că aţi ales să fiţi astăzi alături de noi”, a declarat primarul Lorincz Zsigmond.

Fruntaşi la reabilitări

Prezent la inaugurare, ministrul Culturii a declarat: „Îa anul 2010 Ministerul Culturii a luat decizia privind transferul acestor clădiri de la Radet spre autorităţile locale. Noi am luat această hotărâre cu gândul de a transfera către autorităţi nişte clădiri care pot fi transformate în centre culturale, în care atât filmul cât şi alte activităţi culturale îşi vor găsi lăcaşul. Peste 90 de astfel de clădiri au fost renovate şi cedate către autorităţile locale la începutul mandatului meu şi doar două clădiri au fost renovate şi cedate circuitului public. Prima clădire a fost la Slatina şi a doua aici la Covasna. Noi am pus două condiţii: clădirea să fie în circuitul public şi să fie destinată activităţilor culturale: teatre, muzică, concerte. Mă simt onorat că am luat o astfel de decizie care serveşte interesul comunităţilor locale şi s-a dovedit o decizie bună. Sper că în curând vom inaugura astfel de centre şi în Sfântu Gheorghe şi Miercure Ciuc.”

Centru Cultural Covasna, după 35 de ani de absenţă

„În urma dispariţiei fostei Case de Cultură, staţiunea Covasna a fost lipsită de un astfel de spaţiu. Aici, în staţiunea celor 1000 de izvoare, vin zilnic la tratament peste 2500 de oameni care erau dornici să vizioneze un spectacol; în limba română sau în limba maghiară, nu contează, motiv pentru care executivul oraşului împreună cu primarul au gândit acest spaţiu prin trecerea definitivă în patrimoniul oraşului ca să prindă viaţă pentru o sală de spectacole. Ne-am angajat la un credit de peste 300.000 de euro, e adevărat, dar astăzi avem un eveniment deosebit aici la Covasna: după 35 de ani inaugurăm Centrul Cultural Covasna”, a declarat şi Dorel Lungu, consilier local PDL.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.