ACTUALITATE 29 februarie 2012

Incendiu puternic la Întorsura Buzăului - Grădiniţă distrusă de flăcări [FOTO]

de Simona Negrila | 900 vizualizări
Grădiniţa cu program prelungit din Întorsura Buzăului a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit marţi seară la acoperişul clădirii. Un foc puternic a izbucnit, marţi seară, la Grădiniţa cu program prelungit din Întorsura Buzăului. Din fericire nimeni nu se afla în clădire în momentul producerii incendiului.

Grădiniţa cu program prelungit din Întorsura Buzăului a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit marţi seară la acoperişul clădirii.

Un foc puternic a izbucnit, marţi seară, la Grădiniţa cu program prelungit din Întorsura Buzăului. Din fericire nimeni nu se afla în clădire în momentul producerii incendiului.

Focul a izbucnit puţin după ora 9 seara, iar cele 4 echipaje de pompieri sosite la faţa locului au avut nevoie de mai bine de cinci ore să stingă flăcările care au cuprins întregul acoperiş al grădiniţei. Pompierii au decopertat tot acoperişul, iar apa s-a infiltrat şi la parter.

O echipă de specialişti din cadrul ISU Covasna s-a deplasat ieri la locul evenimentului, unde a stabilit faptul că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc deschis în spaţii închise.

Conform unor surse, vinovaţi pentru incendiu ar fi patru minori care şi-ar fi recunoscut fapta, cercetările fiind însă în derulare.

Pagube de peste 500.000 de lei

„Discutăm despre 1.200 de mp de acoperiş, iar pagubele se ridică la o primă analiză la 500.000 de lei. Mai sunt şi alte pagube colaterale în valoare de 2-3 sute de mii de lei. A fost afectată în întregime instalaţia electrică la etajul 1. Pagube majore au fost şi din cauza apei folosită de pompieri”, a declarat primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Acesta a declarat că grădiniţa fusese reabilitată complet cu un an înainte, iar acum este distrusă complet atât din cauza flăcărilor, cât şi a apei folosite la stingerea incendiului.

„În urmă cu doi ani a ars biserica şi am reparat-o, acum a luat foc grădiniţa pe care o făcusem să reziste 50 de ani (...) Nu am mai plâns de ani de zile, dar aseară nu am mai rezistat. Am pus prea mult suflet acolo”, a mai spus Leca Băncilă, citat de Agerpres.

Întreaga comunitate în sprijinul renovării Grădiniţei

Modernizarea parterului, alături de construcţia corpului de lângă clădirea grădiniţei, face parte din proiectul început în anul 2007 „Extindere grădiniţă“, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna. Fondurile necesare au fost asigurate de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Valoarea totală a investiţiei a fost de 1.300.000 de lei. Partea veche a clădirii a fost reabilitată din banii Primăriei.

„Primaria, Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi toată comunitatea locala este alături de noi. Dacă ne mobilizăm, în maxim două săptămâni putem să renovam clădirea pentru a se întoarce la grădiniţă cei 125 de preşcolari”, ne-a declarat directoarea Grădiniţei, Elena Stoica.

125 de preşcolari stau acasă

„Problema acestor copii este prioritară. O să reabilitam clădirea în cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Băncilă.

La rândul ei, inspectorul general adjunct al IŞJ Covasna, Maria Băilă, ne-a declarat: „Am fost informaţi cu privire la acest incendiu. În cursul zilei de miercuri, conducerea Inspectoratului Şcolar s-a deplasat la faţa locului, s-au purtat discuţii cu conducerea grădiniţei, cu primarul oraşului, cu conducerea Prefecturii Judeţului Covasna, în vederea stabilirii paşilor ce trebuie urmaţi. Toate instituţiile care au atribuţii în domeniu s-au sesizat şi au intervenit. În prezent se lucrează la estimarea tuturor pagubelor produse urmând a se face demersurile necesare pentru începerea lucrărilor de reconstrucţie a grădiniţei, timp în care se desfăşoară o anchetă a Poliţiei pentru stabilirea cauzelor ce au determinat acest incendiu. Pentru săptămâna aceasta cursurile la această unitate de învăţământ sunt suspendate, administraţia locală căutând soluţii temporare pentru asigurarea unui spaţiu în care copiii să poată avea acces la procesul educativ.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.