ACTUALITATE 2 aprilie 2010

Împreună pentru viitor

de Covasna Media | 426 vizualizări

Soarele primăverii a reuşit să zâmbească printre nori, în ultima zi a lunii martie. Poate s-a strecurat să se bucure de veselia copiilor care dansau în curtea unei şcoli.

Devenind tradiţie, concursul de dans SNAC desfăşurat sub genericul „Împreună pentru viitor”, a reunit mai multe echipe de dansatori, dar şi multe grupuri de susţinători în curtea Şcolii Speciale din Sf. Gheorghe. Voluntari de diferite vârste, din diferite şcoli, au ilustrat prin dans efortul lor de a colabora cu beneficiari din şcolile speciale.

Deosebiţi între toţi au fost cei mai micuţi elevi ai Şcolii Speciale din Sf. Gheorghe, care împreună cu voluntarii de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” au arătat ce înseamnă bucuria de a trăi prin dans. Deşi deosebiţi de toţi ceilalţi concurenţi, perechile acestor două grupuri de elevi au arătat ce înseamnă adevărata colaborare, realul sprijin presupus de voluntariat, şi deschiderea spre aproapele tău.

Acum, când primăvara ne luminează, când sărbătorile ar trebui să ne facă mai sensibili, mai buni, bucuria s-a văzut pe chipurile micilor dansatori. Aţi trăit vreodată o astfel de bucurie? Publicul a fost cel mai sincer şi empatic juriu, dansând alături de micuţii elevi şi de voluntarii devotaţi acestora. Mulţumim tuturor!

Ca tradiţie din 2007, concursul de dansuri „Împreună pentru viitor”, aduce în competiţie măiestria de a fi OM, învăţată de tânăr, de pe băncile şcolii. Strategia Naţională de Acţiune Comunitară a provocat tinerii liceeni să colaboreze cu copiii cu dizabilităţi. Acest deziderat s-a transformat treptat în adevărate competiţii de dans, în care echipe formate din voluntari şi beneficiari demonstrează după pricepere şi capacitate cum te poţi exprima prin dans. Faza judeţeană a acestui concurs s-a desfăşurat în data de 31 martie în curtea Şcolii Speciale din Sf. Gheorghe. Cinci echipe s-au confruntat demonstrând unii veleităţi de dansatori, alţii dorinţa doar de a dansa cu bucurie. Voluntarii au fost elevi ai Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi şi Colegiului Naţional Mihai Viteazul, iar beneficiari au fost elevii Şcolii Speciale Sf. Gheorghe şi a Şcolii Speciale Olteni. Ca parteneri de dans au fost şi elevi ai Şcolii Generale Varadi Jozsef.

Dansurile moderne ca şi cele tradiţionale au constituit pentru juriul concursului o încercare deosebită, dar în cele din urmă au fost numiţi şi câstigătorii:

• locul I la secţiunea de dansuri moderne l-a obţinut echipa „Red Hart” formată din voluntari de la CN „Mihai Viteazul” şi beneficiari de la Şcoala Specială Olteni

• locul I la secţiunea de dansuri tradiţionale a fost obţinut de echipa formată din voluntari de la Şcoala Generală Varadi Jozsef şi beneficiari de la Şcoala Specială Sf. Gheorghe

Cele două echipe clasate pe locul I vor participa la concursul de dans regional, care se va desfăşura tot în municipiul Sf. Gheorghe în luna aprilie. Această fază a concursului va reuni echipe din 5 judeţe. Felicitări tuturor participanţilor şi susţinătorilor acestora!

prof. Florina Gheorghiu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.