ACTUALITATE 8 octombrie 2010

Iarnă cu patinoare artificiale

de Monica Vrânceanu | 497 vizualizări
Sfântu Gheorghe va avea și în această iarnă două patinoare pentru iubitorii acestui sport, municipalitatea fiind în posesia a două patinoare artificiale, achiziționate în 2008 la prețul de 800.000 de lei. Primarul Antal Arpad a declarat că, deocamdată, orașul va beneficia doar de aceste două patinoare, deoarece proiectele pentru alte patinoare depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) sunt „în moarte clinică”

Sfântu Gheorghe va avea și în această iarnă două patinoare pentru iubitorii acestui sport, municipalitatea fiind în posesia a două patinoare artificiale, achiziționate în 2008 la prețul de 800.000 de lei.

Primarul Antal Arpad a declarat că, deocamdată, orașul va beneficia doar de aceste două patinoare, deoarece proiectele pentru alte patinoare depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) sunt „în moarte clinică” ca urmare a intenției de desființare a Companiei.

În acest context, Antal Arpad s-a referit și la vechiul patinoar, apreciind că nu există deocamdată speranțe legate de deschiderea acestuia în viitorul apropiat, deoarece municipalitatea se află în mai multe procese cu administratorul terenului pe care funcționa acesta.

Slabe speranţe pentru vechiul patinoar

Sfântu Gheorghe a avut un patinoar artificial de mari dimensiuni în urmă cu mai mulți ani - în zona Pieței Rușilor, dar acesta a trecut în administrarea S.C. Subansamble Auto, care a închis baza sportivă pe motive de nerentabilitate.

Chiar dacă autoritățile locale au cerut în repetate rânduri redeschiderea patinoarului, acuzând totodată nereguli de funcționare a Pieței din punct de vedere al siguranței tarabelor, acest lucru nu s-a întâmplat.

De cealaltă parte, directorul S.C. Subansamble Auto, Ioan Maniga, a explicat în repetate rânduri că vechiul patinoar artificial nu mai poate funcționa ca urmare a instalațiilor uzate și depășite tehnic, sugerând doar o funcționare naturală. Închiderea patinoarului nu a afectat doar locuitorii orașului care practicau acest sport, ci și echipa de hochei a municipiului, care a rămas fără teren de antrenament și joc.

Contre și pe pie

Cu toate acestea, cele două părți nu au reușit să ajungă la o înțelegere, gravitatea situației fiind apoi amplificată de conflicte legate de siguranța pe care o prezintă Piața Rușilor, municipalitatea dorind să mute vânzătorii de aici la Piața Euro.

„E o situație încâlcită, terenul pe care se află Piața Euro este al Primăriei, care ar dori să amenajeze aici tarabe moderne, pentru mutarea comercianților de la Piața Rușilor. Primăria a participat la o licitație în acest sens, câștigată de altcineva care apoi a atacat în instanță procedura, neplătind suma. Cred că de fapt se trage de timp, cu cine știe ce interese. Oricum, municipalitatea tot va obține ceea ce dorește, pentru o piață modernă, așa că e doar o chestiune de timp”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Acesta a precizat că este în continuare nemulțumit de situația Pieței Rușilor, despre care susține că nu respectă toate prevederile legale și nu are autorizația Primăriei.

În urmă cu un an, cei aproape 100 de comercianți de aici s-au aflat în pericol de evacuare din aceste motive. Primăria le-a oferit atunci oamenilor posibilitatea de a se muta în Piaţa Euro, însă aceștia au refuzat. În cele din urmă, Antal Arpad a amânat evacuarea oamenilor, chiar dacă la un moment spusese că Piaţa ar putea fi demolată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marian, 9 octombrie 2010
Problema cea mai mare e ca MANIGII au pus mana si au dustrus patinoarul artificial,acuma se spala bani grei acolo si nimeni nu vede sau nu vrea sa vada.
gigi, 9 octombrie 2010
Se cheltuie bani grei pe patinoare artificiale. Cu suma infinit mai mica ar putea amenaja lacul de la gara, o curatare manuala, iluminare si cateva banci ar fi suficiente. Dar probabil cei 800.000 lei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.