ACTUALITATE 21 iulie 2013

Horia Grama nu înțelege ce vrea UDMR

de Székely Emőke | 133 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că nu îi este foarte clar ce plan de regionalizare vrea de fapt UDMR pentru că, spune el, discursurile liderilor Uniunii sunt diferite în funcție de unde sunt spuse.

În Secuime, liderii UDMR au un anumit discurs cu care îşi mobilizează electoratul, la Bucureşti o dau pe după vişin. Aș vrea și eu să știu ce vor ei de fapt prin autonomie. Dacă e vorba de autonomie culturală, o au deja, însă autonomie teritorială mă îndoiesc că vor avea pentru că în noua Constituție nu se pune problema desființării statului unitar român” – a declarat Horia Grama.

Acesta a mai spus că în opinia lui județul Covasna ar trebui să aparțină de Brașov după regionalizare pentru că astfel s-ar pune creșterea economică pe primul loc, și nu aspectul etnic.

„Nu înțeleg de ce liderii comunității maghiare nu și-au dat seama că interesul oamenilor din Covasna este să fie în aceeași regiune cu Brașov. Orașul Brașov este cel mai puternic centru regional, iar influențele lui se simt puternic în Covasna. Așadar acești lideri nu iau în considerare factori care ne-ar putea influența pozitiv economia. Mi se pare absurd să punem în prim plan chestiunea etnică, nu înţeleg de unde atâta încrâncenare” – este de părere deputatul.

În ceea ce privește eventuala nereprezentare a maghiarilor, Horia Grama spune că și acum puterea locală este în mâinile comunității maghiare, iar prin descentralizare instituțiile publice locale vor avea pârghii și mai largi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 22 iulie 2013
Cum nu intelegeti ?! UDMR vrea autonomie intreaga, adica toate deciziile vietii curente sa fie in mainile lor... Iar maine poimaine si restul, adica o mica enclava in zona.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.