ACTUALITATE 5 februarie 2015

Horia Grama: „CJ Covasna ar trebui să acorde mai mulți bani comunității românești”

de Székely Emőke | 136 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că vineri va avea o întâlnire cu primarii din zonele românești ale județului, precum și cu consilierii județeni români pentru a purta discuții pe marginea bugetului pe anul 2015.

Mă voi întâlni cu consilierii județeni și le voi cere să susțină proiectele care se adresează comunității românești. Noi ne luptăm ca la repartizarea fondurilor Consiliul Județean Covasna să respecte ponderea comunității românești, adică 22%, și banii să fie împărțiți în concordanță cu acest lucru. După părerea mea însă CJ ar trebui să dea dovadă de o mai mare aplecare asupra nevoilor culturale și spirituale ale comunității românești și să aloce mai mult decât acest procent de 22%, așa cum și maghiarii au anumite avantaje la nivel național. Ar trebui să se îngrijească mai mult de nevoile comunității românești, care este minoritară aici” – a declarat Horia Grama.

Acesta a mai spus că va discuta cu primarii despre noua formulă de calcul a bugetelor locale, pentru a vedea care sunt acele localități care vor beneficia de fonduri reduse. Grama spune că în proporție de 80% administrațiile publice locale din zonele românești vor primi mai mulți bani, dar sunt și câteva comune care conform noii formule de calcul vor trebui să se gospodărească din bani mai puțini.

„Din analizele pe care le-am făcut la București am văzut că sunt puține localități care vor primi bani mai puțini, la noi avem Barcani și Sita Buzăului. Vom discuta la Ministerul Finanțelor pentru a găsi o soluție astfel încât localitățile văduvite să primească măcar aceeași sumă ca anul trecut” – a conchis Grama.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 7 februarie 2015
Bine ii ziceti! Rusine, dle Grama !!
panamare, 6 februarie 2015
ohhh, Dl Grama...mai existati????haide faceti- va ca mai munciti...eventual vedeti daca mai sunt fabrici sa distrugeti...ca IMASA si IAME ati reusit cu gashka de mafioti alde Maniga...si FPS..va mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.