ACTUALITATE 13 martie 2012

Horia Grama a donat doar jumătate din indemnizaţie

de Monica Vrânceanu | 62 vizualizări

Deputatul PSD Covasna a donat 2.500 de lei din indemnizaţia de peste 4.200 de lei aferentă lunii februarie.

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că și-a donat indemnizația de parlamentar pe luna februarie către Grădinița din Întorsura Buzăului, care va intra în reparații după ce a fost distrusă în mare parte de un incendiu, în urmă cu câteva săptămâni.

Horia Grama a declarat că, așa cum li s-a cerut reprezentanților USL pe perioada inactivității parlamentare, și-a donat indemnizația.

Primarul Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, a confirmat donația lui Horia Grama, afirmând că banii de indemnizație ai parlamentarului au fost virați către Primărie. Potrivit lui Leca Băncilă, este vorba despre suma de 2.500 de lei, valoarea indemnizației primite de Horia Grama.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat la sfârşitul lunii februarie că toţi parlamentarii USL vor fi obligați să-și doneze inemnizațiile din lunile în care sunt în protest parlamentar, în caz contrar urmând să „părăsească” cele trei partide care formează USL. Astfel, potrivit lui Ponta, toți parlamentarii Uniunii ar trebui să-și doneze indemnizațiile pe care le-au încasat pe 5 martie.

Victor Ponta a mai anunțat că dacă vreun parlamentar PSD nu va respecta decizia conducerii cu privire la donarea indemnizației, acesta va „pleca” din partid, astfel că nu va mai fi candidat la următoarele alegeri parlamentare.

Cât câştigă un parlamentar chiulangiu

Conform cotidianului „Evenimentul zilei”, deşi au lipsit toată luna februarie, greviştii USL şi-au încasat salariile integral, iar birocraţia le-a permis asta.

Conform Direcţiei pentru Relaţii Publice a Camerei Deputaţilor, în baza legii 544/2001, pentru absenţele din luna februarie tăierile de salarii vor fi operate abia în luna aprilie, deoarece pentru luna februarie prezenţa la lucrări este trimisă în luna martie de secretarul Biroului Permanent către liderii de grup, pentru a motiva sau nu absenţele, apoi listele de prezenţă se întorc la secretar.

Conform site-ului Camerei Deputaţilor, indemnizaţia celor mai mulţi deputaţi este de 4.232 de lei net lunar. Pe lângă aceşti bani, parlamentarilor le sunt suportate de la buget cheltuielile cu cazarea, costurile cu benzina pentru deplasarea în colegiu şi telefonul (în limita a 400 de minute).

Separat, primesc bani şi pentru cheltuielile cu biroul de circumscripţie – chirie, salariul personalului, plata utilităţilor, dotările cabinetului parlamentar.

monicavajna.wordpress.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.