ACTUALITATE 26 noiembrie 2010

Guvernul finanţează contribuţia locală la Drumul Apelor Minerale

de Monica Vrânceanu | 382 vizualizări
Mare parte din localitățile cuprinse în proiectul Drumul Apelor Minerale își vor achita contribuția proprie în cadrul acestuia cu bani primiți din fondul de rezervă al Guvernului. Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că Guvernul a alocat un total de 570.000 de lei pentru cinci localități din județul Covasna cuprinse în Drumul Apelor Minerale. Banii vor fi direcționați strict către plata

Mare parte din localitățile cuprinse în proiectul Drumul Apelor Minerale își vor achita contribuția proprie în cadrul acestuia cu bani primiți din fondul de rezervă al Guvernului.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că Guvernul a alocat un total de 570.000 de lei pentru cinci localități din județul Covasna cuprinse în Drumul Apelor Minerale. Banii vor fi direcționați strict către plata contribuțiilor ce le revin acestora în cadrul proiectului. Potrivit lui Tamas Sandor, cele cinci localități care vor primi bani sunt Sfântu-Gheorghe, Malnaș, Belin, Brețcu și Bodoc, aici existând deja lucrări executate.

Tamas Sandor a explicat că în cadrul proiectului Drumul Apelor Minerale, autoritățile locale implicate trebuie să contribuie cu 35% din valoarea investițiilor proiectului, iar ajutorul Guvernului a fost absolut necesar, deoarece la ora actuală nu mai există bani locali în acest sens, cele cinci localități care au primit bani trebuind să achite peste 700.000 de lei până la finele acestei luni. Tamas susține că Drumul Apelor Minerale ar fi finalizat în proporție de 40%  în județ, întârzierile și depășirea termenelor de finalizare totală fiind date pe lipsa de bani sau pe probleme cu executanții lucrărilor.

Drumul Apelor Minerale este un proiect de anvergură în valoare de 5,4 milioane de euro plus TVA pentru opt locaţii din judeţul nostru.

Scopul programului este de a se crea o infrastructură în acele locaţii unde există resurse naturale, izvoare, şi în care fără acest proiect nu s-ar fi realizat asemenea investiţii pe infrastructură turistică.

În Covasna, mai toate staţiunile vizate se află în paragină după ce au fost privatizate, iar izvoarele sunt neamenajate. Contractul de execuţie între părţile implicate a fost semnat la începutul lunii octombrie 2009, iar lotul 1 al lucrărilor, pentru judeţul Covasna, are o valoare de aproape 5,5 milioane de euro, fără TVA, şi presupune execuţia următoarelor obiective în Baraolt, Belin, Bodoc, Breţcu, Vâlcele, Sfântu Gheorghe - Şugaş Băi şi Bixad - pavilioane de odihnă, clădiri de băi, pavilioane de apă minerale, platforme, reamenajarea izvoarelor, amenajări de alimentare cu apă, staţii de epurare, iluminat exterior şi dotări urbane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.