ACTUALITATE 25 iunie 2014

Grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări, destructurată de poliţişti

de Székely Emőke | 67 vizualizări

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurori de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări.

Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, pentru probarea activităţii infracţionale a celor şase membri ai grupării au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în judeţele Covasna şi Suceava. În urma acestora au fost ridicate 31.680 de ţigarete de contrabandă, 91 de litri de alcool, peste 20.500 de lei, 735 de euro, 63.600 de forinţi, 1.426 de USD şi 300 de dolari canadieni, 7 telefoane mobile şi diferite înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile, 7 autoturisme şi un motoscuter, precum şi pe conturi bancare ce aparţineau membrilor grupării.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, membrii acesteia ar fi obţinut venituri ilicite prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor aferente ţigărilor provenite din state extracomunitare pe care le-ar fi comercializat. Faţă de patru dintre cei şase membri ai grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar, se menţionează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.