ACTUALITATE 21 iulie 2022

Gospodărie Comunală: cetățenii din Covasna, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani să consume apă cu prudență

de David Leonard Bularca | 1138 vizualizări

Gospodărie Comunală îi roagă pe clienții din Covasna, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani să nu stropească, irige sau să folosească apa potabilă pentru umplerea bazinelor sau piscinelor, pentru a se putea furniza în continuare apă. Apelul vine în urma secetei care a lovit atât România, cât și mai multe state din Europa. Directorul Gospodăriei Comunale a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că situația nu este una dramatică, dar este totuși nevoie să fim preventivi. 

„Având în vedere temperaturile ridicate urmate de secetă, conducerea operatorului regional Gospodărie Comunală SA îi roagă pe consumatorii din orașul Întorsura Buzăului și din localitățile Sita Buzăului și Barcani să acorde atenție sporită la folosirea apei potabile din conducte, să nu stropească, să irige, să nu folosească apa potabilă pentru umplerea bazinelor și piscinelor. Cu respectarea acestor cerințe, în continuare vom putea asigura furnizarea apei potabile în parametrii normali. Sesizările le puteți transmite la numărul de telefon 0744326104 sau 0267315393. Mulțumim pentru înțelegere”, au anunțat, printr-o postare pe Facebook, cei de la Gospodărie Comunală. 

Un mesaj similar a fost publicat și pentru cetățenii din orașul Covasna. 

Directorul Gospodăriei Comunale, Kozsokár Attila, spune că în unele zone din județ s-a observat o creștere a consumului de apă chiar și cu 30-40%. 

„Situația nu este dramatică. Noi am vrut să atenționăm consumatorii. În fiecare an, în timp de secetă, în timpul verii, se observă o creștere a consumului de apă, ceea ce cu siguranță are de-a face cu folosirea apei și în alte scopuri. Este o creștere a consumului, am avut cazuri de creștere chiar și de 30-40%, în special în zona rurală. Noi nu am recurs la nici o măsură mai drastică, cum ar fi să închidem temporar apa sau să limităm consumul, pentru că încă nu este nevoie. Vrem totuși să atenționăm consumatorii că, dacă vom continua trendul acesta, s-ar putea, la un moment dat, să ajungem într-o situație în care să fim forțați să luăm niște măsuri mai drastice, cum a fost în alte județe, și acolo tot în zone rurale din câte am înțeles: în Arad a trecut operatorul la niște restricții în folosirea apei, și cei de la Apa Someș, adică Clujul, la fel la Iași am înțeles că au fost niște limitări. Ca să nu ajungem acolo mai bine să atenționăm oamenii, să folosească cu prudență”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directorul de la Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila. 

Peste jumătate din suprafața Uniunii Europene, inclusiv a Marii Britanii, este afectată de secetă, potrivit unui studiu al Centrului Comun de Cercetare al Uniunii Europene, citat de digi24.ro. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.