Furnizarea apei s-a reluat provizoriu în Simeria
Locuitorii cartierului Simeria au stat două nopți și aproape două zile fără apă, în urma ruperii conductei principale care alimenta cartierul. Conducta principală ce alimentează cu apă partea de sud-vest a municipiului Sfântu Gheorghe - în special cartierul Simeria, s-a rupt ca urmare a alunecărilor de teren de la marginea cartierului Orko, acestea fiind cauzate de lucrările de refacere a albiei pârâului Debren.
Potrivit reprezentanților GospCom, problemele au început în urmă cu câtva timp, culminând cu momentul serii de luni, când conducta nu a mai rezistat presiunii solului și a cedat. Ceea ce a început ca o simplă defecțiune ce avea să fie remediată în câteva ore s-a agravat însă pe parcursul nopții de luni spre marţi, apa continuând să lipsească de la robinetele. Cei de la GospCom susțin că în tot acest timp s-a lucrat continuu în vederea rezolvării situație, însă chestiunile tehnice precum și aspectele ridicate de locație nu au permis o remediere mai rapidă. Marți seară, lucrătorii GospCom au reușit să stabilizeze situația, însă în momentul în care s-a dat drumul apei, conducta a cedat din nou, astfel încât apa nu a mai ajuns în apartamentele oamenilor, iar întâmplarea s-a repetat miercuri dimineață.
Autoritățile locale s-au reunit ieri în cadrul unui Comitet pentru Situații de urgență, iar prima soluție care s-a pus în aplicare a fost distribuirea de apă nepotabilă cu cisterne și autospeciale de Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgențe (ISU), Covalact și Tega SA în mai multe locații din cartierul Simeria.
S-a distribuit totodată și apă potabilă îmbuteliată locuitorilor din acest cartier, în același timp fiind alimentat cu o cisternă de apă și Spitalul Județean. Pentru a evita situațiile neplăcute, municipalitatea a amplasat ieri și 27 de toalete ecologice în mai multe puncte ale cartierului Simeria.
Furnizarea apei a fost reluată ieri după-masă, însă cei de la GospCom și Primărie au atras atenția că lucrările au fost finalizate numai provizoriu, existând încă pericolul de rupere a conductei, drept pentru care au cerut populației să folosească apa cu moderație și să-și facă unele provizii, deoarece nu se cunoaște exact termenul de finalizare a lucrărilor. Întreruperea furnizării apei a afectat aproximativ 15.000 de persoane.