ACTUALITATE 14 martie 2018

FOTO/VIDEO Sfântu Gheorghe, sub asediul apelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 4852 vizualizări

Inundațiile, favorizate de ploaia torențială de marți noaptea și de topirea zăpezii, au făcut probleme și în reședința județului Covasna.

Mai multe gospodării și beciuri din Sfântu Gheorghe au fost inundate din cauza canalizărilor care nu au mai făcut față volumului mare de apă.

„În strada Izvorului ne-au izvorât ieri seară toate „bunătățile” din pârâul Arcușului. A inundat prima dată partea nord-vestică a orașului, după aceea a trecut de drumul național și a ajuns aici. Avem o stradă destul de bine asfaltată, prevăzută și cu un șanț care ar trebui să fie canalizare pluvială, dar care la ambele capete este înfundată. La intrarea în această stradă e capătul acestui canal. Capătul celălalt se termină odată cu asfaltul și nu duce niciunde. Este numai un șanț care adună apa, dar rămâne acolo. Când se umple trece peste asfalt. Noaptea trecută, cu greu am rezolvat problema. La insistența vecinilor, a venit un excavator și s-a săpat un șanț la terminarea asfaltului, ca apele să nu mai rămână aici, împotmolite, ci să treacă spre digul Oltului. Astă noapte aici a fost apă de 30, 40 de centimetri. Intra și prin cizmele de cauciuc”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, consilierul local Bálint Iosif, în calitate de locuitor al unei străzi afectate de inundații.

Vezi în continuare imagini video de pe Podul Olt, dar și din strada Izvorului.

Probleme majore au fost în județ și la Sita Buzăului, dar și la Întorsura Buzăului, Băcel și în zona Baraolt. Pompierii covăsneni continuă intervențiile de evacuarea a apei.

Codul roșu de inundații în județul Covasna, în care este vizat râul Buzău, este în continuare în vigoare până la ora 12:00.

Sursă video: Observatorul de Covasna.

Sursă foto: ISU Covasna și Observatorul de Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.