ACTUALITATE 26 iulie 2013

Fitness printre blocuri [FOTO]

de Székely Emőke | 144 vizualizări

Parc fitness Sfantu Gheorghe iulie 2013 - 13Parc fitness Sfantu Gheorghe iulie 2013 - 09Parc fitness Sfantu Gheorghe iulie 2013 - 07

Un parc inaugurat ieri în Sfântu Gheorghe poartă numele sportivei covăsnene Dani Kinga, decedată anul trecut

Fundația Comunitară Covasna a inaugurat ieri un parc de fitness care poartă numele regretatei sportive Dani Kinga, trecută în neființă la începutul acestui an. Parcul este amplasat pe strada Dealului, lângă stația de taxi, pe un teren uitat parcă în paragină de câțiva ani buni.

Investiție comună

Parcul are trei elemente de fitness care pot fi folosite atât de copii, cât și de adulți, precum și o masă de ping pong, similară cu cea amplasată tot de HKA lângă Grădinița Albă ca Zăpada, și este singurul astfel de parc din județul Covasna. Investiția de 30.000 de lei s-a realizat din banii strânși în fondul „Újvárossy József”, adică din sumele fiecărui locuitor al orașului care a folosit cardul comunitar la cumpărături. „Acest parc este exemplul unei colaborări bune dintre sfera civilă, oamenii de afaceri și administrația publică locală. Dacă în alte orașe asemenea parcuri se realizează din fonduri europene, iată că la Sfântu Gheorghe o putem face împreună, prin contribuția fiecăruia dintre noi” – a declarat directoarea HKA, Bereczki Kinga.

Primăria va îngriji zona

La inaugurarea parcului a fost prezent și managerul orașului, Czimbalmos-Kozma Csaba. Acesta a spus că municipalitatea va amplasa în parc coșuri de gunoi și va îngriji amplasamentul. „Sper ca atât cei mici, cât și adulții să se bucure de acest parc, să îl folosească și să aibă grijă de el. De asemenea sper că acest lucru se poate face și fără a deranja vecinii. Am primit deja reclamații că se face gălăgie aici seara, de aceea am decis să nu punem corpuri de iluminat pentru a nu atrage oamenii seara aici. Municipalitatea va ajuta cu ce ne stă în putință, ne bucurăm că avem astfel de evenimente, și le urez celor de la HKA succes în continuare și să ne cheme la următoarele inaugurări” – a spus în discursul său Czimbalmos-Kozma Csaba.

Numele nu a fost ales întâmplător

Bereczki Kinga a declarat că ideea amenajării acestui parc le-a venit în urmă cu un an, iar după decesul sportivei Dani Kinga au decis (cu acceptul familiei) să numească parcul după ea. „Vrem să aducem astfel un omagiu acelei profesoare de educație fizică ce și-a înscris numele în istora sportului covăsnean și să simbolizeze acel spirit care a descris-o pe Kinga, și anume dragostea față de copii și față de sport” – spune Bereczki. De aceeași părere a fost și președintele HKA, Fleckhammer Ottó, care a spus că prin a denumi acest parc după Dani Kinga, orașul mulțumește într-un fel pentru munca pe care fosta sportivă și profesoară a depus-o pentru comunitate. La eveniment a fost prezentă și mama lui Dani Kinga, care le-a mulțumit cu lacrimi în ochi tuturor pentru acest parc spunând că atât ea, cât și oamenii din oraș sunt mândri de tot ceea ce a realizat fiica ei.

Idee inedită salutată de localnici

Parcul de pe strada Dealului reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să se mențină în formă, să dea câteva kilograme jos, dar nu își permit să meargă la o sală de fitness. Aici pot folosi bicicleta fixă fără a plăti ceva, și astfel pot face sport în aer liber. Abigél, a tânără care locuiește în zonă, ne-a spus că ideea i se pare foarte bună și abia așteaptă să încerce aparatele. „Am văzut biciclete și un aparat tot pentru musculatura picioarelor, și un altul pentru mâini. Păi dacă ni se oferă această șansă, ar fi păcat să nu profităm de ea. Acum în primele zile vor fi cu siguranță mulți copii, dar după aceea se satură ei, și putem merge noi, tinerii să facem fitness în acest nou parc. Cât despre numele ales… mi se pare foarte potrivit, Kinga a făcut multe pentru sportul din Sfântu Gheorghe și cred că după ce a antrenat zeci, poate sute de copii, merită acest omagiu” – ne-a declarat tânăra.

Copii bucuroși

Așa cum era de așteptat, parcul a fost luat în primire de copii, care nu se mai săturau să se cațere pe aparate sau să încerce bicicleta fixă. Mama unei fetițe ne-a spus că era mare nevoie de un loc de joacă în această zonă pentru că copiii din blocurile din jur nu prea aveau asemenea posibilități. „Mă bucură în special faptul că cei care au gândit acest parc au decis să pună pe jos mozaicuri din cauciuc, așadar am oarecum siguranța faptului că cei mici nu se vor lovi. Mi se pare o inițiativă excelentă și sper ca aceste aparate să aibă o viață cât mai lungă” – ne-a declarat ea.

Bereczki Kinga ne-a spus că Fundaţia Comunitară dorește să amenajeze un parc similar și la Baraolt și i-a încurajat pe cetățenii județului să folosească în continuare cardul comunitar la cumpărături pentru că Fundaţia va folosi banii strânși în mod transparent și în folosul comunității.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.