ACTUALITATE 5 martie 2014

Firmele din Sfântu Gheorghe pot depune dosarele pentru ajutorul de minimis

de Székely Emőke | 73 vizualizări

Începând cu această săptămână și până în octombrie firmele din Sfântu Gheorghe pot solicita ajutor de minimis, valoarea acestuia având menirea să compenseze creșterea de impozit imobiliar introdus de Primăria Sfântu Gheorghe la finele anului 2012. Acesta este al doilea an în care funcționează acest program demarat de Camera de Comerț și Industrie, iar primarul Antal Árpád spune că succesul de anul trecut i-a îndemnat să îl continue și anul acesta.

„Rezultatele programului de anul trecut au întrecut și cele mai optimiste așteptări, ceea ce dovedește că avem curajul să aducem și decizii nepopulare dacă acestea dau rezultat pe termen mediu” – a declarat primarul Antal Árpád.

Anul trecut primăria a alocat 500.000 de lei pentru acest scop, însă suma a fost suplimentată, valoarea totală a ajutorului depășind 600.000 de lei. În total au depus cerere pentru minimis 81 de firme din Sfântu Gheorghe, iar sumele pe care le-au primit variază între 121 și 189.000 de lei.

Anul trecut am avut și un sistem de bonus, firmele care au făcut angajări în 2013 au primit chiar și de două ori suma cuvenită. Acest sistem de bonus se va aplica și anul acesta, însă criteriile pentru care se acordă s-au lărgit. Astfel, dacă o firmă crește numărul angajaților, a avut investiții în 2013 și dorește să folosească ajutorul de minimis pentru renovarea fațadei firmei, poate beneficia chiar și de două ori suma pe care ar primi-o inițial. Dacă dintre aceste trei criterii sunt îndeplinite doar două, suma scade proporțional” – a declarat vicepreședintele CCI Covasna, Debreczeni László.

Firmele pot solicita ajutorul de minimis pentru mai multe feluri de cheltuieli. Se pot cere sume pentru achiziționarea unor obiecte de inventar, pentru amenajarea parcărilor din fața firmelor. Există însă o regulă nouă pe partea de achiziții, și anume aceea că firmele trebuie să cumpere produsele de la întreprinzători locali. Excepție fac creditele și acele bunuri care nu se găsesc pe piața locală. Toate informațiile referitoare la programul de minimis sunt postate pe site-ul CCI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.