ACTUALITATE 15 martie 2021

Femeie reținută pentru șantaj în formă continuată

de Daniela Luca | 1845 vizualizări

Alte două persoane sunt cercetate pentru complicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, un bărbat a fost șantajat în repetate rânduri. Acestuia i s-ar fi cerut sume de bani pentru a nu fi divulgate anumite informații. În urma investigațiilor au fost identificate trei femei bănuite de săvârșirea infracțiunii. Una dintre acestea a fost reținută pentru 30 de zile.

„În luna februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, un bărbat a fost șantajat, solicitându-i-se în repetate rânduri diferite sume de bani pentru a nu se divulga anumite informații despre el.

În urma unui complex de activități investigativ-informative desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au fost identificate trei femei bănuite de săvârșirea infracțiunii.

La data de 12.03.2021, polițiștii din cadrul  Biroului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant pe una dintre femei, după ce aceasta a primit o sumă bani de la persoana vătămată.

Cele trei femei au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore. Față de una dintre acestea, în urma deliberării, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată”, transmite IPJ Covasna.

Oamenii legii informează că față de celelalte două femei cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la șantaj în formă continuată.

Totodată, polițiștii covăsneni informează că arestarea preventivă și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.