ACTUALITATE 12 iunie 2014

Faceți-vă poze la bicicletă!

de Székely Emőke | 80 vizualizări

În caz de furt v-ar putea ajuta să o recuperați

S-au înmulțit cazurile de furturi de biciclete în ultima perioadă. E drept, s-au înmulțit și bicicliștii pentru că vremea este favorabilă şi mulți aleg să meargă cu acest mijloc de transport. Polițiștii spun că o poză făcută bicicletei îi poate ajuta în cercetări în cazul unui furt, precum și la recuperare.

„Anul acesta am avut 28 de cazuri de furturi de bicicletă raportate, din care 16 în mediul urban și 12 în mediul rural. Din acestea am reușit să recuperăm 18, care au fost înapoiate proprietarilor, așadar procentul de recuperare este destul de mare” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Tóth Sigismund.

Acesta a și detaliat cazurile, și a spus că în 4 cazuri bicicleta a fost rezemată de perete, în două cazuri a fost lăsată în spații publice și asigurată, într-un caz tot în spațiu public, dar neasigurată, în 5 cazuri bicicletele au fost furate după ce au fost lăsate în scara blocului și nu aveau sistem de siguranță, în 8 cazuri erau tot în scara blocului, dar cu sistem de protecție, iar în 8 cazuri bicicletele au dispărut din curți sau anexe gospodărești.

„Nu există lanțuri sau lacăt care să nu poată fi sparte de hoți, sunt doar unele de calitate mai slabă și de calitate mai bună. Acestea din urmă costă mai mult, dar sunt mai greu de tăiat. Sfatul nostru este acela ca bicicliștii să folosească lanțuri, să își lege bicicletele, și de asemenea să le facă poze pentru că pe baza fotografiilor putem găsi mult mai ușor bicicleta în caz că este furată” – spune Tóth Sigismund.

În Sfântu Gheorghe în ultimii ani s-au înmulțit suporturile pentru biciclete, la instituții sau în fața marilor magazine sunt montate astfel de dispozitive unde pot fi lăsate și legate bicicletele. Astfel de suporturi au fost montate și la Covasna, respectiv Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.