ACTUALITATE 29 septembrie 2011

Executantul Pieţei Mihai Viteazul, pus să refacă unele lucrări

de Monica Vrânceanu | 75 vizualizări

Primarul mun. Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a inspectat ieri dimineață Piața Mihai Viteazul, pentru a vedea cum anume se derulează lucrările de refacere și modernizare de aici. Însoțit de administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba, primarul Antal Arpad a stat aproximativ o jumătate de oră în Piața Mihai Viteazul, verificând aproape tot ceea ce s-a construit până acum și purtând scurte discuții cu muncitorii de aici.

„Am constatat că lucrările decurg destul de bine, într-un ritm rapid, dar așa cum se spune, de multe ori graba strică treaba. Așa s-a întâmplat și aici, unele dintre lucrări fiind făcute în grabă nu au calitate, iar acest lucru nu e de acceptat”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, cele mai mari nereguli constatate au fost legate de treptele scărilor din Piață, primarul fiind de părere că unele erau mai înalte și altele mai scunde, având diferențe de înălțime. În consecință, Antal Arpad le-a cerut executantului lucrării și muncitorilor să refacă treptele, astfel încât aspectul lucrării să fie conform cu schițele.

”Contractul încheiat cu firma executantă care a câștigat lucrarea – o firmă din București, prevede clar că erorile de acest gen vor fi suportate, ca și cost, de către executant. Prin urmare, municipalitatea nu are nimic de pierdut, iar executantul va trebui să-și remedieze greșelile”, a explicat primarul Antal.

Autoritățile locale susțin că recepția finală a Pieței va avea loc undeva în primăvara lui 2012, în funcție de cum va permite vremea continuarea lucrărilor întrerupte peste iarnă. Până atunci însă, românii vor putea sărbători Ziua Națională de 1 Decembrie într-o Piață finalizată în proporție de 90%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
sss, 2 octombrie 2011
pentru domnul primar probabil ar trebui sa dureze vreo 20 de ani lucrarile la piata Mihai Viteazul ca sa fie de calitate!
onofrei iboika, 29 septembrie 2011
Personal am sperat ca va fi gata anul acesta , in constructii si la drumuri nu se "prea " lucreaza iarna dar pe banii lor sa tot faca si desfaca pana va iesi "perfect" .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.