ACTUALITATE 12 septembrie 2011

Excursie tematică de Zilele Europene ale Patrimoniului

de Monica Vrânceanu | 54 vizualizări

Centrul de Cultură (CC) Covasna participă la Zilele Europene ale Patrimoniului cu un program pe care l-a iniţiat în 2008 – un circuit turistic menit să promoeze diverse monumente de arhitectură specifice spaţiului cultural al zonei – castele, conace, muzee, biserici. În cadrul circuitului se organizează excursii tematice deschise vizitatorilor de toate vârstele, mai ales tinerilor.

Zilele Europene ale Patrimoniului încep sâmbătă, 17 septembrie, având ca temă principală Monumentele de arhitectură construite din lemn. Astfel, CC Covasna şi Muzeul Haszmann Pál din Cernat îi aşteaptă sâmbătă pe vizitatori cu diferite activităţi  pentru copii şi adulţi, organizatorii oferind vizitatorilor posibilitatea de a cunoaşte câteva  meşteşuguri tradiţionale legate de arta prelucrării lemnului.

În cadrul excursiei tematice de sâmbătă se va urma traseul Calnic – Ansamblul Bisericii unitariene, Ansamblul Bisericii reformate, Chichiş – Biserica ortodoxă de lemn „Sf. Petru şi Pavel”, Pădureni – Biserica reformată / uşile din lemn recent renovate, Turia de sus – Biserica reformată şi poarta secuiască (monument istoric) și Muzeul Haszmann Pál din Cernat.

Din fața Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheroghe va pleca un autocar sâmbătă, la ora 10. Participarea la excursie este gratuită, iar înscrierile se fac până la 15 septembrie, ora 16, la Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, telefon: 0267 351648 și e-mail: office@cultcov.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.