ACTUALITATE 22 mai 2014

Evaluări pentru elevii de ciclu primar și gimnazial

de Székely Emőke | 81 vizualizări

În perioada 28 mai – 6 iunie vor avea loc evaluări pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Rezultatele obținute de copii nu vor fi date publicității, doar părinții vor fi înștiințați despre rezultatul obținut de fiecare elev în parte.

Inspectorul şcolar general al Județului Covasna, Keresztély Irma, a declarat că subiectele propuse de Minister nu sunt la fel cu cele pe care copiii le fac la ore. „Există o diferență între subiectele propuse ca și model de Ministerul Educației și exercițiile pe care copiii le fac la clase. La matematică se pune accent pe logica copilului, iar la limba română, maghiară și limba străină se verifică capacitatea de înțelegere a unui text la prima vedere” – a declarat Keresztély Irma.

Aceasta a mai spus că notele nu vor fi trecute în catalog, scopul evaluării fiind acela ca Ministerul Educației să adapteze cerințele naționale de învățământ la cele internaționale. Elevii claselor a II-a vor avea la dispoziție 25 de minute pentru rezolvarea problemelor, iar cei de clasa a IV-a și a VI-a vor putea scrie o oră.

La nivelul județului Covasna sunt 2.457 de elevi de clasa a II-a, 2.225 de clasa a IV-a și 2.200 de clasa a VI-a, conform datelor furnizate la începutul anului școlar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.