ACTUALITATE 25 septembrie 2013

„Europa multilingvă” – concurs pentru elevii de gimnaziu

de Székely Emőke | 251 vizualizări

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat inițiativa Anului European al Limbilor cu scopul de a atrage atenția asupra bogăției lingvistice a Europei, de a sensibiliza publicul față de plurilingvism în Europa, de a cultiva diversitatea culturală și lingvistică și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

Centrul de informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna organizează cu această ocazie, vineri, 4 octombrie, concursul intitulat „Europa multilingvă”, adresat elevilor de gimnaziu.

Concursul va avea mai multe probe cu întrebări despre limba, literatura  și cultura țărilor europene, dar și probe creative care necesită cunoștințe de bază de limbi străine.

La competiție se pot înscrie echipe formate din câte 4 elevi de gimnaziu. Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil pe pagina de web www.edcovasna.ro, care trebuie trimis până în data de 2 octombrie.

Concursul se va desfășura în data de 4 octombrie, cu începere de la ora 12.00, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Covasna.

Mai multe informații puteți obține la nr. de telefon 0267-313335 sau la adresa de email europa@kvmt.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.