ACTUALITATE 10 mai 2017

Elita trompetiștilor se întâlnește și anul acesta la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1190 vizualizări

Cei mai buni tineri trompetiști din țară vin la Sfântu Gheorghe în perioada 17 – 22 mai a.c. pentru a lua parte la a doua ediție a Cursurilor Naționale pentru trompetă.

La fel ca la prima ediție, organizată anul trecut tot în reședința județului nostru, invitatul special este profesorul universitar Sergiu Cârstea, șef de partidă - trompetă la Opera Națională Română, Timișoara, personalitate marcantă în viața muzicală, solist atât pe scenele naționale, cât și internaționale, autor al multor articole științifice și de specialitate, îndrumătorul mai multor generații de excelenți instrumentiști.

Aceste cursuri masterclass sunt destinate elevilor care provin din liceele de profil din țară, premianți la olimpiade naționale și la alte concursuri de interpretare.

„Început încă de anul trecut, acest eveniment își propune formarea și susținerea tinerilor trompetiști la nivel de excelență, reorganizarea școlii trompetistice românești, prin abordarea unor concepții moderne de tehnică și interpretare, având ca scop primordial promovarea elevilor talentați la nivel național, dar și sprijinirea elevilor supradotați, cu posibilități materiale reduse”, spune principalul coordonator al evenimentului, profesoara Liliana Grosar.

Evenimentul este organizat de Colegiul Național „Mihai Viteazul” și „Romanian Brass Society”, iar printre parteneri se numără Asociația pentru Comunitate, Centrul de Cultură Arcuș, Liceul Tehnologic Admnistrativ „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe și Observatorul de Covasna.

La prima ediție a Cursurilor de trompetă, organizată în perioada 8 – 13 iunie, 10 dintre cei mai buni elevi, cu vârste între 15 și 19 ani, specializaţi în instrumentul trompetă din România au luat parte la cursurile predate la Sfântu Gheorghe de renumitul profesor Sergiu Cârstea. Masterclass-ul s-a finalizat printr-un concert în aer liber în Piața Centrală a orașului, la care au luat parte toți participanții, al cărui dirijor a fost profesorul Cârstea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.