ACTUALITATE 29 noiembrie 2013

Elevii CNMV au prezentat un program festiv de Ziua Națională [FOTO]

de Székely Emőke | 100 vizualizări

„La mulți ani, români, la mulți ani, România” – acesta a fost mesajul de bun venit al directorului adjunct de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Maria Băilă, la serbarea  dedicată Zilei Naționale. Evenimentul a avut loc miercuri după masa în sala de sport a Colegiului, pentru că anul acesta 1 Decembrie va fi duminică.

Cu mic cu mare, elevii CNMV s-au adunat în sala de sport a școlii, unde le-au prezentat părinților, bunicilor și tuturor celor prezenți un program artistic din care nu au lipsit cântecele și poeziile, dar nici dansul popular. Serbarea a fost pe placul publicului, care a aplaudat îndelung prestațiil elevilor, fie că aceștia au recitat, dansat sau cântat.

„Fapta de la 1 decembrie 1918 nu este opera nici a unui mare om politic, nici a unui guvern anume, nici a unui partid politic, ci este opera întregii națiuni române, este rezultatul celor 18 secole de trudă, este ceea ce Mihai Viteazul prefigura încă de la 1600 cu marile sale acțiuni” – le-a spus Maria Băilă celor prezenți.

Sărbătoarea CNMV va continua și vineri, de această dată la Covasna. CNMV a încheiat un consorțiu școlar cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din staţiune, iar lucrările acestui consorțiu vor fi deschise cu ocazia Zilei Naționale a României.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ion Rescheu, 3 decembrie 2013
Felicitari tuturor celor ce s-au implicat in reusita acestei sarbatori, elevi, dascali si parinti, indeosebi elevilor din clasa a VII-a A care au creat superbul panou cu sfantul tricolor din flori citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.