ACTUALITATE 30 iunie 2011

Educaţie specială pentru voluntari

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări
Fundația Comunitară Covasna lansează un program de implicare a tinerilor în acțiunile de voluntariat, pe considerentul că aceasta este o metodă de creștere a responsabilității sociale. Potrivit reprezentantului Asociației, Furus Levente, prin acest program, lansat nu întâmplător în Anul Voluntariatului, se vor oferi oportunități de învățare și dezvoltare profesională în ceea ce privește domenii precum atragerea de

Fundația Comunitară Covasna lansează un program de implicare a tinerilor în acțiunile de voluntariat, pe considerentul că aceasta este o metodă de creștere a responsabilității sociale.

Potrivit reprezentantului Asociației, Furus Levente, prin acest program, lansat nu întâmplător în Anul Voluntariatului, se vor oferi oportunități de învățare și dezvoltare profesională în ceea ce privește domenii precum atragerea de fonduri și managementul programelor de finanțare. Tocmai de aceea, Programul va avea ca motto următorul îndemn: Fii şi tu motorul comunităţii tale - acţionează, creează, învaţă şi dezvoltă!

”Sunt așteptate să vină spre noi acele persoane care s-ar implica cu plăcere în programe comunitare, sunt deschise către nou şi dornice de învăţare şi experimentare. Fundaţia asigură pregătire, implicare în proiecte şi program pentru persoanele selectate”, a explicat Furus.

Acesta a mai arătat că în program pot participa persoane de peste 14 ani, numărul locurilor fiind limitat la maximum 14 persoane care vor fi admise pe baza unor caracteristici pe care Fundația le va căuta la candidați. Astfel, printre aceste caracteristici se numără abilitatea de lucru în echipă, empatia faţă de problemele de comunicare și interes în rezolvarea lor, precum și voinţa de implicare.

Depunerea candidaturilor se va face prin completarea unui formular de înregistrare  disponibil pe pagina web a Fundaţiei: www.hka.ro. Data limită de trimitere a formularului este 11 iulie, iar informaţi suplimentare se pot obține la adresa de e-mail hka@hka.ro  sau la numărul de telefon 0267-351.959.

Județul Covasna a devenit în ultimii ani unul foarte activ și perceptiv în ceea ce privește sprijinirea și promovarea voluntariatului, foarte multe programe sociale, dar și dintre cele ce se adresează promovării culturii sau acțiunilor de tineret, fiind organizate cu sprijin puternic din partea voluntarilor. Astfel, în județ există câteva organizații puternice pe această latură, drept pentru care tot aici s-a născut ideea necesității adoptării unei Legi a Voluntariatului, care să ofere celor care se implică în voluntariat unele facilități, tocmai în ideea motivării în acest sens.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.