ACTUALITATE 4 februarie 2022

DSP Covasna: au fost perioade în care paturile din spitale pentru pacienții COVID au fost ocupate aproape 100%

de David Leonard Bularca | 1314 vizualizări

Câte paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19 sunt în acest moment pe raza județului

Paturile destinate pacienților infectați cu SARS-COV-2 au fost ocupate, în trecut, aproape în totalitate pe raza județului, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna într-un răspuns referitor la acest subiect transmis redacției Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. În acest moment, sunt 213 paturi la nivel județean destinate persoanelor bolnave de COVID-19. 

Chiar dacă în trecut gradul de ocupare al paturilor a fost aproape de 100%, nu a fost nevoie ca pacienții să fie transferați în alte județe, pentru că numărul paturilor a fost mărit de spitale în funcție de nevoi, au transmis reprezentanții DSP Covasna. 

„În perioada precedentă rata de ocupare a paturilor nu a fost un indicator foarte strict urmărit ca de exemplu, numărul de cazuri înregistrate zilnic,  sau incidența pe localități, dar, DA, în perioadele de vârf ale valurilor pandemice s-a apropiat chiar și de 100%. Însă nu am avut probleme deosebite de genul să fim nevoiți să transferăm pacienți în alte județe, deoarece spitalele au adaptat în permanență numărul de paturi alocate pacienților Covid în funcție de nevoi. Dacă a crescut nr. de cazuri de covid care necesitau internarea, au majorat în mod corespunzător paturile alocate. S-a ales această metodă pentru ca și pacienții non-covid să poată beneficia de servicii medicale”, se arată în răspunsul primit de redacția Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

În acest moment sunt 213 paturi destinate pacienților bolnavi de COVID-19 în spitalele covăsnene. Dintre acestea, 12 sunt de anestezie și terapie intensivă (ATI).

„La ora actuală avem 213 paturi alocate Covid pe județ. (SfGh 89+12, TgSec 42, Covasna 50, Baraolt 20). Din acestea 12 sunt de ATI”, se arată în răspunsul semnat de directorul executiv al DSP Covasna, Ágoston László.

În acest moment, în funcție de gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților bolnavi de COVID-19 la nivel județean se decide modul de funcționare al școlilor. Dacă peste 75% dintre aceste paturi vor fi ocupate, atunci toate grădinițele și școlile din județ vor trece în sistemul de predare online, până când gradul de ocupare vă scădea sub 70%. 

Joi, la nivel județean gradul de ocupare al paturilor COVID-19 din spitale era de 46,48%, conform Prefecturii Covasna. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.